headerfoto

Vår egen bröllopschampagne

Ibland behöver man inte tala samma språk för att kunna kommunicera med varandra. Människans icke-verbala kommunikation gör det möjligt för personer med olika språklig förankring att tolka, läsa och till viss del skapa förståelse sinns emellan. Om man vill förstå varandras avsikter och komma fram till konsensus så kommer man ofta ganska långt med papper, penna och ett egenpåhittat teckenspråk, förutsatt att man har tålamod och visar ömsesidig respekt för varandra. Det var på detta sätt som jag och Kalle köpte champagne till brudskålen, från en lokal champagneodlare i den lilla pittoreska byn Broyes i somras.

Efter att ha rest runt och testat champagne från de stora champagnehusen började vi leta oss utanför klustret för att besöka de mindre vingårdarna. Vi hälsade på flera hårt arbetande vinodlare som vigde sina liv åt att tillverka sitt eget unika mousserande vin och blev snabbt charmade av deras livshistorier. Vi tyckte oss ana en helt annan prägling hos dessa lokala odlare, som kombinerade ödmjukhet och yrkesstolthet i en perfekt balans.

Mannen på bild nedan var den enda person som vi träffade som inte kunde ett enda ord engelska. Trots detta bjöd han in oss i sitt hem och improviserade en ordlös champagneprovning med sina finaste viner. Vi blev lika förtrollade av mötet som vi blev av vinet och beslutade oss snabbt för att denna champagne skulle bli den som bubblar i glasen på vår bröllopsdag. För oss står den för mer än bara ett gott vin att skåla med. Historien bakom vinet kommer att påminna oss om att det ibland krävs lite extra ansträngning för att förstå en annan människa, men att man genom att visa respekt och ödmjukhet inför varandra kan nå samförstånd i de flesta sammanhang.

/Josefine

Följ våra bröllopsbloggare Josefine & Kalle, varje vecka, hela vägen fram till bröllopet sommaren 2015! Läs alla deras samlade inlägg här >

Foto: Kalle Gudmundsen & Josefine Fredh

Vill ni bolla idéer med andra brudpar som planerar bröllop?

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln