headerfoto

Personkemi viktigt i valet av bröllopsfotograf

Foto: Leif Johansson Foto: Leif Johansson

Vi säger varmt grattis till vår samarbetspartner Fotograf Mikael Sjömilla som har blivit utsedd till en av Sveriges främsta bröllopsfotografer (av tidningen Bröllopsmagasinet)! Därför passade vi på att intervjua honom om vad man ska tänka på när man väljer fotograf till bröllopet. 

Mikael har en berättade stil (dokumentärfotografi) när han använder kameran som präglar hans fotografier. Inte minst vid bröllop. Han är en konstnärlig själ som sysslat med fotografi, illustration och grafisk form sedan 1987 och även jobbat med artister, allt från Backyard Babies till Lars Norén. Mikael beskriver att han älskar möta människor i olika miljöer och att fånga ögonblick och nyanser och sedan memorera dem är en av anledningrna varför han började arbeta med fotografi som utrycksmedel. 

Hej Mikael! Grattis! Hur känns det att ha blivit utsedd till en av Sveriges främsta bröllopsfotografer?
- Hej Vera. Ja, det känns ju bra att de gillar mina bilder och det som jag står för. Det handlar inte bara om bilder utan också om hur jag förhåller mig till mitt yrke och min värdegrund helt enkelt.

Vad är det som du försöker fånga när du fotograferar t.ex. bröllop?
Det finns alltid som en osynlig mur mellan den som ska fotograferas och den som är fotograf. Det går inte komma förbi det. De flesta människor är obekväma framför en kamera. Mitt jobb som fotograf är att riva den muren. Jag vill när muren är riven komma nära det som sker. Att vara en del av en händelse och fånga de små nyanserna som annars skulle gå obemärkt förbi.

Vad är drivkraften när du fotograferar?
- Jag älskar den där känslan när muren är riven och när det finns en öppenhet och tillit i mötet. När allt är möjligt och kameran blir osynlig.

Vi har hört att du ska flytta till en stuga utanför Knivsta. Hur påverkar det ditt fotograferande?
Jag kommer att ha en mobil fotoateljé som jag enkelt kan ställa upp där det behövs. Jag kommer att fotografera i Stockholm även i fortsättningen men också i trakterna kring Sigtuna och Uppsala främst - men kan ta mig an uppdrag över hela Sverige.

Vad har du för tips till brudpar inför deras stundande bröllop?
- Tänk på att när det underbara bröllopet är över så är det fotografierna som får dig att minnas. Satsa därför på en bra fotograf där ni känner personkemin fungerar mellan er. 

Vad gör du för miljön?
Det är svårt att komma förbi att köra bil när man bor på landet. Men jag har köpt en nästan ny miljöbil, och vid längre resor tar jag tåget. Jag skickar enbart bilder via nätet så inga usb minnen eller cd-skivor behövs. Annars är det planerade inköp och resor som gäller och att undvika att köra bil i onödan.

/Vera

Ser fler av Mikael Sjömillas bröllopsfotografier på www.fotografsjomilla.se

Foto: Mikael Sjömilla, www.fotografsjomilla.se
Foto: Mikael Sjömilla, www.fotografsjomilla.se

Söker ni fotograf på er ort? Bli medlem i EcoBride Club!  

Som medlem i EcoBride Club får du personliga kontaktuppgifter till våra utvalda samarbetspartners och kan ringa eller maila dem direkt för att få personligt stöd i er bröllopsplanering. EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln