headerfoto

Vintage brudklänning och kostym från 60-talet

Samma dag som vi bestämde vi skulle gifta oss så valde vi vintage! Att helt enkelt i så stor utsträckning som möjligt välja vintage saker till vårt bröllop t.e.x. kläder och accessoarer. Med vintage så menas att något är över 25 år och är i bra skick. Att välja vintage betyder att man inte köper något nyproducerat och därmed sparar vi på jordens resurser. Det som är så roligt med vintage är att det du köper antagligen inte finns i speciellt många kopior utan det blir väldigt unikt, och vem vill inte ha ett unikt bröllop?

Min bröllopsklänning är en klänning från 60-talet och som jag köpt på Fancy Fatshion, som är en facebookgrupp för större kvinnor, där jag handlar mycket av mina kläder begagnat. Denna klänning hade jag trånat efter en lång tid då den vandrat runt bland en del medlemmar.  Gissa om jag blev lycklig när den hamnade i min garderob förra hösten? Inte hade jag en aning om att den då skulle bli klänningen som jag skulle bära på mitt bröllop. Men så blev det efter en lång jakt efter den perfekta klänningen. Mina vintageskor köpte jag från Tradera för under hundralappen, och jag använde en rosett i håret som jag köpte på Beyond Retro för några år sedan. Den vackra sjalen hade jag lånat av en väninna och som hennes mormor virkat. Tommys kläder kostade lite mer än mina eftersom han gillar märkeskläder, men han hittade tillslut en mörkgrå kostym 60-tals-kostym från Sir Ljungström of Sweden på Emmaus Björkå. Först så tänkte Tommy sy in byxorna nertill eftersom de var aningen vida, men ändrade sig tillslut och lät dem vara som de var från början. Annars är det ett bra tips - att köpa något begagnat och sedan sy om det om det inte helt går i din egen smak.

Vårt bröllop var både vackert, unikt och helt enkelt magiskt. Vi var helt lyriska och även våra gäster som slappnade av och bara var sig själva.

/Vera

Foto: Beatrice Borg Eriksson

Vill du ha fler vintagetips inför bröllopet? 

Bli medlem i EcoBride Club! Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om både människor och miljö. Som tex. tips på vintagebutiker och exempel på hur ni själva kan göra personliga vintageaccessoarer både enkelt och plånboksvänligt. Bli medlem i EcoBride Club du också. Det kostar ingenting att testa. Första månaden bjuder vi på utan kostnad!
Bli medlem här >
 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln