headerfoto

Duka med hyacinter

Att planera en vacker dukning och bordsdekorationer till bröllopet är både roligt och kreativt. För att spara pengar och miljö vill jag gärna rekommendera er att använda säsongens blommor och sånt ni kan plocka på ängen, i skogen eller trädgården. Men hur gör man då när snön ligger vit utanför och naturen har gått ide för vintern? Ni kan fortfarande välja utifrån säsong. Välj gärna blommor och dekorationer som står sig lite längre än en enda dag. En av de mest populära blommorna så här års är hyacinter.
Hyacinter är både vackra och doftar gott. Om de får stå svalt och har tillgång till sparsamt men regelbundet med vatten så kan de hålla i flera veckor. Kanske kan ni låta gästerna få med sig varsin hyacint hem som favour? Dessutom är det en såpass flexibel blomma att ni kan använda den både som krukväxt och snittblomma. Tyvärr finns det ännu inte miljömärkta hyacinter (vad jag vet) men de allra flesta ni hittar i blomsterbutikerna odlas i alla fall i Sverige och därmed slipper man långväga transporter och dåliga arbetsvillkor som det ofta är på blomsterodlingar i t.ex. Sydamerika och Afrika. Här kommer inspiration för hur ni dukar med vinterns vackra väldoftande hyacinter!

/Katharina

Visste du att....?
Tycker du att hycinterna ibland doftar för starkt? Det finns en särskild doftkodsmärkning, med detta kunde även den som är lite känslig för hyacintdoften välja en sort med svagare doft. Märkningen har tre kategorier – svag, medel och fyllig.

Foto: Blomsterfrämjandet och Katharina Brunat

Letar du efter en duktig florist? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem i EcoBride Club får du personliga kontaktuppgifter till våra utvalda samarbetspartners och kan ringa eller maila dem direkt för att få personligt stöd i er bröllopsplanering.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln