headerfoto

Duka med hyacinter

Att planera en vacker dukning och bordsdekorationer till bröllopet är både roligt och kreativt. För att spara pengar och miljö vill jag gärna rekommendera er att använda säsongens blommor och sånt ni kan plocka på ängen, i skogen eller trädgården. Men hur gör man då när snön ligger vit utanför och naturen har gått ide för vintern? Ni kan fortfarande välja utifrån säsong. Välj gärna blommor och dekorationer som står sig lite längre än en enda dag. En av de mest populära blommorna så här års är hyacinter.
Hyacinter är både vackra och doftar gott. Om de får stå svalt och har tillgång till sparsamt men regelbundet med vatten så kan de hålla i flera veckor. Kanske kan ni låta gästerna få med sig varsin hyacint hem som favour? Dessutom är det en såpass flexibel blomma att ni kan använda den både som krukväxt och snittblomma. Tyvärr finns det ännu inte miljömärkta hyacinter (vad jag vet) men de allra flesta ni hittar i blomsterbutikerna odlas i alla fall i Sverige och därmed slipper man långväga transporter och dåliga arbetsvillkor som det ofta är på blomsterodlingar i t.ex. Sydamerika och Afrika. Här kommer inspiration för hur ni dukar med vinterns vackra väldoftande hyacinter!

/Katharina

Visste du att....?
Tycker du att hycinterna ibland doftar för starkt? Det finns en särskild doftkodsmärkning, med detta kunde även den som är lite känslig för hyacintdoften välja en sort med svagare doft. Märkningen har tre kategorier – svag, medel och fyllig.

Foto: Blomsterfrämjandet och Katharina Brunat

Letar du efter en duktig florist? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem i EcoBride Club får du personliga kontaktuppgifter till våra utvalda samarbetspartners och kan ringa eller maila dem direkt för att få personligt stöd i er bröllopsplanering.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln