headerfoto

Rädda en tiger på er smekmånad

Vill ni göra något annorlunda på er smekmånad? Åk på tigersafari. Ekoturism är kanske det enda som kan rädda världens tigrar från utrotning. För hundra år sedan fanns ungefär 100.000 tigrar. Idag finns endast bara strax över 3 000 kvar i hela världen. Fortsätter det i denna takt kommer det om tolv år inte finnas några tigrar som lever i frihet kvar över huvud taget. Det största problemet är tjuvjakt. Organiserade tjuvjägare har gjort tigerprodukter till en lukrativ handelsvara. Den stora marknaden är Kina där delarna används inom den traditionella medicinen och pälsarna och tigerdelar säljs som statussymboler.

Den 21-24 november arrangerar Ryssland ett politiskt toppmöte för att diskutera hur man kan säkra tigerns överlevnad.  WWF (Världsnaturfonden) driver en global kampanj med målet att fördubbla antalet tigrar till år 2022. Ett sätt att bidra är att bli tigerfadder. Kanske något att önska sig i bröllopspresent? Att ekoturista på sin smekmånad är ett annat sätt. Om tigern kan bli mer värd levande än död exempelvis genom ett återkommande flöde av turister förbättras oddsen genast. Tänk på att välja en certifierad researrangör och turista på ett ansvarsfullt sätt. På så sätt kan er smekmånad förändra världen till det bättre. Både för människor och tigrar.

 

Läs mer om tigersafari >

Restips och information om ekoturism till förmån för tigrarna.

 

Se SVT Aktuellt inslag om tigern i resväskan >

En 3 månaders tigerunge hittades drogad och gömd i en resväska på Bangkok flygplats då en kvinna försökt smuggla ut den ur landet.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln