headerfoto

Inbjudningskort av återanvänt material

Gästbloggare: Heidi Kronholm

Förra helgen skickade vi ut våra inbjudningskort. Vi valde att göra dem själva för att få ner kostnaden, spara på miljön genom att välja egna material samt få dem så personliga som möjligt.
Vi spenderade en bra stund åt att leta inspiration före vi bestämde oss för vilken typ av inbjudningskort vi ville ha.  Ett av de bästa ställena för  inspiration är Pinterest tycker jag. Där kan man verkligen hitta allt mellan himmel och jord.

Materialen vi valde är kort från Panduro. De kanske inte är den mest miljövänliga butiken i Sverige men de har i alla fall en tydlig miljöpolicy vilket känns bra tycker jag. Vi köpte även gröna sidenband, Svanen-märkta kuvert och hittade spetsband från olika loppisar i Karlskoga, notblad som blivit över från min brudbukett, miljömärkt papper att skriva inbjudan på och en lacksats, som även denna är från Panduro.  Allt detta blev totalt 29 inbjudningar med tillhörande informationskort och kuvert.

Att göra inbjudningskorten tog inte mer än några timmar eftersom vi tog hjälp av vårt värdpar och gjorde en pysselkväll av det. Inbjudningarna typsatte vi sedan i ett program som heter LaTex och använde ett typsnitt med Art Deco-tema som vi hittat på nätet. Det finns många snygga typsnitt som man, helt lagligt, kan ladda ner gratis från nätet och använda sig av, så det rekommenderar jag verkligen om ni gör era egna inbjudningar.

Eftersom större delen av min släkt bor på andra sidan Östersjön i Finland, tog vi hjälp av mina föräldrar för att översätta några av inbjudningskorten. Översättningen var faktiskt den sak som tog längst tid att få helt rätt och även min faster fick även korrekturläsa så att det inte blev några tokigheter.

Vi är jättenöjda med våra fina inbjudningskort, så här blev de - vad tycker du?

/Heidi

Foto: Heidi Kronholm

Vill du ha fler gör-det-själv-tips? Bli medlem i EcoBride Club! 
Vill du ha fler gör-det-själv-tips? Bli medlem i EcoBride Club! 

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från bordsdekorationer till skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Elena » Glad midsommar!:  ”Vill du ta ett lån och vet inte var du kan få ett riktigt lån? Vill du starta et..”

  • Dékány » Glad midsommar!:  ”Behöver du akut kredit? Vi tillhandahåller företagslån, personliga lån, studielå..”

  • Richard » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”Behöver du akut kredit? Vi tillhandahåller företagslån, personliga lån, studielå..”

  • Dékány » Glad midsommar!:  ”Behöver du ett akut lån? Behöver du någon form av lån för att starta ett företag..”

  • Dékány » Glad midsommar!:  ”Behöver du ett akut lån? Behöver du någon form av lån för att starta ett företag..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln