headerfoto

Lyxiga tilltugg till brudskålen

Vill ni bjuda på något som både är lyxigt och miljövänligt? Satsa på skaldjur. Ibland kan det bli långt mellan lunch och bröllopsmiddag och något litet tilltugg till brudskålen är inte fel. Dessutom känns det lyxigt att bjuda på något litet att äta, särskilt om ni lägger upp det på ett trevligt sätt. Här kommer tre tilltugg som både är miljövänliga, goda och passar till fest! 

 

 

3 sorters skaldjur till brudskålen

  1. Musslor - Gratinera med vitlök eller kryddsmör i ugnen. Gott och trevligt att servera direkt i skalen. 
  2. Räkor - Små snittar med handskalade räkor och en liten klick majonäs eller cremé fraiche och en liten dillkvist är supergott i sin enkelhet. 
  3. Ostron - Lyxigare blir det inte. Dessutom både mättande och miljövänligt. Servera med citron och rödvinsvinäger. 1-2 per person räcker. 

 

Fråga efter KRAV-märkta skaldjur så vet ni att de är fångade eller odlade med omtanke om miljön. Musslor och ostron är i sig något av de mest miljövänliga du kan välja då de hjälper till att rena havet. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln