headerfoto

Kan något nytt vara ett hållbart köp?

Kan en produkt vara hållbar även om det är nytt och inte räknas som det mest miljömedvetna valet? Ja! Kan något som är miljövänligt vara mer ohållbart än något som inte är miljövänligt? Ja, det kan det faktiskt, även om det finns bättre hållbara alternativ att välja mellan.


Hur tänker jag nu?

Säg att du exempelvis älskar Converse basketkängor. Converse är inte direkt kända för att vara miljövänliga skor, men du älskar dem och vill så gärna ha ett par bekväma skor när du gifter dig med din älskade partner. Du köper ett par nya kängor som du sedan kan använda efter bröllopet, varje dag tills de i princip ramlar sönder. Hur går det ihop med hållbarhet tänker du säkert? Tänk att du istället köper ett par reko skor som du egentligen inte gillar fullt ut och som du möjligen använder på ditt bröllop innan de sedan hamnar i en garderob och glöms bort…

Vilket är det mest hållbara valet?
Basketkängorna från Converse är det hållbara valet även om det egentligen är det  omiljövänliga alternativet. Sedan är det det bästa och mest hållbara valet att:

  • Köpa basketkängor som du trivs lika bra i som Converse och som dessutom är tillverkade med miljömedvetenhet ex. den vita kängan, Marcos hi Star White.
  • Kolla efter begagnade kängor från Tradera eller annan second hand- eller vintage-butik?


Viktigt att tänka på när vi handlar
Vi ska givetvis tänka några gånger extra gånger innan vi köper någon nyproducerat i den mån det går. Nyproducerade saker kostar mer energimässigt och påverkar miljön negativt, och speciellt om vi inte använder produkten flera gånger (ja, även om det är ett hållbart köp). Det är viktigt att tänka efter innan man köper något – om det verkligen är något som du kommer använda, eller om det är ett impulsköp.

Hur vi handlar till bröllopet
Det är enkelt att dras med i bröllopskarusellen och att vilja ha det vackraste bröllopet och köpa in pryl efter pryl utan att ha någon direkt plan om vad ni söker eller vill ha till er dag (vanligt dilemma tex. vid köp av bröllopsklänningar). Så ett tips är att tillsammans skriva ned vad ni vill ha för tema/stil, och sedan utgå från den listan för att minimera risken att köpa något som ni inte vill ha senare, även om det handlar om ett par nya Converse.

/Vera
 

bröllop converse

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln