headerfoto

Dekorera med vintage

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Det blir mer och mer populärt att använda sig av vintage och gamla ting både till vardags och till fest; tallrikar, glas, bestick, kläder, möbler och smycken. Sedan är det inte bara ett billigare alternativ utan klimatsmart att köpa på second hand och definitivt att låna eller få av någon man känner. Dessutom så får du ett hem eller fest som är helt unik och olik alla andras. 

 

Det är något vi har tagit fasta på när det gäller dekoration och dukning till vårt bröllop. Genom att köpa olika koppar, bestick, glas, kakburkar, ljushållare och diverse tallrikar på loppis.  Vi
lånar också mycket av nära och kära – ja vi lånar så mycket vi kan faktiskt. Så det kommer bli en salig röra med en härlig, charmig och jordnära ton, vilket också symboliserar oss eftersom det är så vi har det så hemma. Dessutom så är vi säkra på att de gamla tingen har mer själ än det som är nyproducerat. 

 

Att kolla runt hos äldre släktingar är ett hett tips då många äldre har gamla ting som de inte använder längre och tycker säkert det är kul att du/ni använder det istället.  Min vigselring som jag fått av min mormor har mer affektionsvärde än någon nyproducerad ring någonsin skulle ha. Den symboliserar dessutom någon "gammalt" på bröllopet. Vi kommer som sagt ha massor av vintage på vårt bröllop. Vi har faktiskt funderingar på att ge varje gäst en del av våra inköpta loppis-dekorationer innan de går hem, som ett minne av vårt bröllop. Det är väl en fin idé till gåva eller favour som det också kallas ? Vad tycker du?

 

/Vera

Foto: Vera Waldermarsdotter

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln