headerfoto

Snygga accessoarer hittar ni vintage

Att välja vintage till bröllopet är verkligen populärt just nu. Även om ni inte tänkt er ett fullskaligt vintagebröllop så kan små detaljer vara jättefina och sätta en personlig prägel på just ert tema. Särskilt kläder och accessoarer kan man hitta bra kvalitet till bra pris just vintage och samtidigt sparar man på miljön genom att återanvända istället för att köpa nyproducerat.

 

3 tips på var ni hittar vintage accessoarer

  1. Accessoarer. Kanske kan ni låna både hårspännen, flor, väska och manschettknappar, näsduk och snygg slips eller fluga från ett par goda vänner som delar er smak? Kolla annars på tradera, vintage-affärer och loppisar.
  2. Skor. Köp begagnat, många second hand affärer har jättefina festskor som bara är användna ett fåtal gånger. Även här kan man fynda snygga skor på tradera och klädbytarsajter på nätet. Ibland går det även att att hyra skor exempelvis ihop med frack eller frockcoat, men det är inte säkert att de är "vintage" i stilen, även om de är återanvända.
  3. Smycken. Fråga äldre släktingar om de har några fina smycken liggandes i bankfacket som ni kan få låna. Eller be att få kika i mosters och mormors smyckeskrin. Även auktionshusen har ibland smyckeauktioner med betoning på vintage eller antikt. Har man tur kan man fynda vackra klenoder som även håller i generationer framöver.
Foto: Eveline Johnsson/Evelanche.com

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln