headerfoto

Ekologiska vinfavoriter

Cava, sekt, prosecco, champagne, crémant....kärt barn har många namn. Och visst har mousserande vin en särskild plats på varje fest. Ekovinerna vinner nya framsteg för varje år, även på bubbelhyllan. Men vilket ska man då välja?  Jag som jobbar med event har provat mig igenom Systembolagets urval och några därtill. Här kommer mina personliga tips och favoriter.

 

Mycket är en smakfråga. Ska det enbart vara till brudskålen så välj ett torrt vin med en liten uns sötma. Men bara en uns. Har ni tänkt servera snittar eller snacks till så anpassa vinet efter menyn. Maila menyn till Systembolaget eller gå in och fråga! Det är gratis och personalen är mycket kunnig. På senare tid har det även kommit flera bra alkoholfria alternativ, även om de fortfarande är ganska få av dem som är ekologiskt producerade. Men jag skulle nog hellre satsa på en riktigt bra ekologisk cider eller äppelmust som alkoholfritt alternativ. Tänk på att alltid hålla mousserande vin väl kylt och öppna så sent som möjligt före gästerna anländer så att bubblorna behåller sin fräschör. Skål för brudparet! 

 

/Katharina

 

Katharinas mousserande vinfavoriter: 

Klicka på namnet så länkas ni till bild och mer info om varje vin.  

 

Vad är skillnaden på cava och prosecco? Varför ska man välja ekologiska viner? 

Jag rekommenderar följande lästips från Systembolaget.se:

Ekologisk vinvind tar fart

Vad är vad på bubbelhyllan? 

Foto: Martina thalwitzer/Frökenfokus.se

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln