headerfoto

Vigselring av bergskristall

Vi befinner oss på 3600 m.ö.h och har en lång väg kvar till toppen av Mont Blanc. Det är fortfarande gryning och solens första strålar kämpar för att ersätta nattens mörker med ljus. Min pannlampa är fortfarande påslagen. I en slags växelverkan vägleder det starka ljuset från hjälmfästet vart jag ska sätta nästa yxhugg i isen och guidar mina fötter till det tryggaste nedtrampet. Det har gått en stund sedan incidenten, men jag känner hur mitt hjärta fortfarande bankar hårt i bröstet. Illamåendet leker studsboll inom mig. Jag är upprörd och kämpar för att hålla tårarna tillbaka. Synen av blodet mot den kritvita snön har etsat sig fast på näthinnan. Istället för att bryta ihop försöker jag fokusera min uppmärksamhet på här och nu, koncentrera mig på min andning och vara medveten om min kropps rörelser.

Ibland känner jag hur jag repet i min sele dras åt och hindrar mig från att röra mig framåt. Då stannar jag upp, vänder mig om och möts av världens mest fantastiska utsikt – min framtida man klättrandes upp för berget, inramad av en vy som förtjänar mer än att beskrivas genom en kombination av tolkningsfria adjektiv. Jag kan inte hjälpa att ställa mig frågan: hur kan en sådan inbjudande och himmelsk miljö samtidigt vara så oförutsägbar och farlig? Jag konstaterar att platser som denna måste finnas till för att väcka hela ens känsloregister till liv.

Från en sekund till en annan har solen lyckats vända natten till dag. Reflektionen från strålarna glittrar som kristaller på isen och snön. Innan jag förstår att jag har glömt att sätta på mig solglasögonen blir jag bländad av ljuschocken. Plötsligt uppenbarar sig en riktig kristall från snöbädden. Jag böjer mig ner, tar av mig handskarna och lägger den i min hand. Den smälter inte. Jag kramar den hårt. Insikten som infinner sig i detta surrealistiska ögonblick är ett faktum; den här mineralen kommer att betyda mycket för mig och Kalle.

För oss representerar bergskristallen som jag hittade på Mont Blanc olika dimensioner av livet. Den representerar livets skörhet, men även livets mirakel. Den påminner mig och Kalle om betydelsen av att leva i nuet, lita på sin inre kraft och, inte minst, att ta vara på varandra. Nu återstår det bara att se om möjligheten finns att vi kan innefatta kristallen i den ring som kommer att pryda mitt vänstra ringfinger den 27 juni nästa år. Kanske får denna, för världen obetydliga sten, representera vår eviga kärlek till varandra.

/Josefine

Följ våra bröllopsbloggare Josefine & Kalle, varje vecka, hela vägen fram till bröllopet sommaren 2015! Läs alla deras samlade inlägg här >

Foto: Josefine Fredh

Vill ni bolla idéer med andra brudpar som planerar bröllop?

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln