headerfoto

Kasta ris på brudparet?

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Att kasta ris på brudparet är en sed som innebär att man skänker lycka, fertilitet och rikedom åt brudparet. Riskornen ska symbolisera "frön" som ska groddas och därför en symbol till ett nytt liv. Vi har tänkt mycket på att inte använda ris vid vigseln eftersom det länge diskuterats om det är bra för fåglarna, och för oss är inte traditionen så viktig. Däremot så är djurens välmående något vi verkligen bryr oss om.

 

4 alternativ till riset: 

 1. Fågelfrön
  Påminner om riset och är något som fåglarna sedan kan äta upp utan att få ont i magen. Bra att välja en ljusare sort som påminner lite om riset om man vill ha det så likt som möjligt.

 2. Blomblad
  Många väljer väldoftande rosenblad eftersom rosor oftast förknippas med kärlek – tänk på att använda rosor som är reko. Fungerar både med färska blad och torkade. Det går även använda andra blomsorter (även vilda givetvis) och faktiskt så fungerar lavendel väldigt bra, och så doftar det ljuvligt.

 3. Löv eller blad
  Det går använda det som finns i naturen och även mindre löv fungerar och något som blir mer och mer populärt är lingon och blåbärsblad. Tänk på att det inte plockas av för tidigt så de vissnar.

 4. Såpbubblor
  Fungerar om det är vindstilla, men tänk på att vissa såpbubblor kan ge fläckar på kläderna.

 

 

Det går att ha både gamla loppisskålar och hemmagjorda strutar att ha det som ska kastas över brudparet. Jag har själv på dessa foton gjort strut av tårtpapper och notpapper som jag köpt på second hand och som jag färgat med svart ekologisk te.

 

/Vera

Foto: Vera Waldemarsdotter

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

 • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln