headerfoto

Victoria & Daniel valde svenska sommarblommor

I lördags var jag toastmadame på mina vänners bröllop. Alla dekorationer var av naturmaterial inspirerade av sommar och strand. Blommorna plockade brudgummens mor samma morgon på ängen utanför brudens barndomshem. Brudbuketten band jag personligen tillsammans med bruden, inte för att jag är någon florist men det blev ganska fint ändå, av hängande humle och en blommande kvist jasmin från grannens trädgård.

 

Svensk försommar i trädgård och natur hade även inspirerat till den prunkande utsmyckningen på Victoria och Daniels bröllop i juni.

Det som imponerade mest på mig under de kungliga bröllopsfestigheterna var de underbara blomsterarrangemangen skapade av Kungliga hovfloristen Claes Carlsson.

Färgskalan valdes för att fånga det nordiska ljusa midsommarljuset. Rosa rosor, pioner, luktärter, syrener och hortensior tillsammans med liljekonvaljer och brudslöja med riddarsporrar i blå och vita nyanser. En blandning av svenska vilda blommor från Ockelbo och majestätisk rhododendron från Sofiero slott.

Kungliga Blomsterstiftelsen hade förmedlat skänkta blommor till bröllopet och odlare som är godkända för konsumentmärkningssystemet Fair Flowers Fair Plants (FFP) hade skänkt både krukväxter och snittblommor.

 

Om ni inte gifter er när Sverige står i sommarblom så rekommenderar jag att fråga efter FFP-märkta blommor. Fair Flowers Fair Plants (FFP) garanterar att blommorna är producerade med stränga krav på miljö samt arbetsvillkor för anställda vid odlingarna. På deras hemsida kan man enkelt söka efter florister som har rättvist producerade blommor och som ligger på just er ort.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln