headerfoto

Återanvända glasburkar

Vi hamnade av en slump på restaurangen Salt & Sill vid Göteborgs centralstation för en spontan söndagslunch med en nära släkting härom veckan. Ett av samtalsämnena var biodling och dess positiva inverkan på den biologiska mångfalden. Kanske inte det vanligaste samtalsämnet på en söndagsmiddag, men konstigt nog ledde detta till att några pusselbitar i bröllopsplaneringen föll på plats, vilket känns som en otrolig lättnad. Just nu känns varje bröllopsbeslut som att en tegelsten faller av ens axlar.

Vi berättade för vår släkting att vi bestämt oss för att ha ett vintage-tema på bröllopet eftersom det går ihop med hållbarhetstänket. På så sätt kan vi köpa mycket på second hand och undvika det nyproducerade.  Tillsammans njöt vi av den goda söndagsmåltiden. Dialogen stötte och blötte många olika samtalsämnen, allt från våra tankar att köpa porslin på loppis för att använda till bröllopsdukningen, till vad det kostar att köpa burkar till honungen när man sysslar med biodling. Loppisporslinet pratade vi vidare om även efter att vår gäst åkt iväg med tåget, eftersom vi hade hängt upp oss på vad vi skulle göra av allt porslin efter att vi hade använt det. Vad ska vi hyra och vad ska vi köpa? Vad kan återbrukas?

På Salt & Sill serveras man dryck i sillburkar. Så när vi satt där och drack öl ur varsin sillburk slog det oss plötsligt att vi såklart ska ha honungsburkar som glas! Vi hade ju nyss pratat om hur mycket utgifter det går åt att bara köpa honungsburkar att fylla honungen med. Genom att köpa honungsburkar och använda som åtminstone ölglas har vi möjlighet att skänka dem vidare till en lokal biodlare för att sedan användas till sitt ursprungliga syfte - att fyllas med härlig honung. Snacka om återbrukning på hög nivå. Honungsburkarna passar även in i vår tanke hur vi vill ha dukningen; enkel och lantlig men ändå romantisk. Tänk vad bra det kan bli när slumpen avgör.

/Josefine 

Följ våra bröllopsbloggare Josefine & Kalle, varje vecka, hela vägen fram till bröllopet sommaren 2015! Läs alla deras samlade inlägg här >

Foto: Pixabay & Privat

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln