headerfoto

Tårtdekoration art deco

Gästbloggare: Heidi Kronholm

Bröllopstårtan kommer ursprungligen från romartiden, där de staplade brödkakor på varandra och strödde smulorna i brudens hår, och är en symbol för fertilitet och lycka. I Sverige är bröllopstårtan en nyare tradition och kom inte in i bilden innan 1700-talet, delvis för att sockret kom ganska sent hit. I och med sockrets intåg blev den skånska spettekakan en företrädare till dagens bröllopstårtor.

Under 1837 till 1901 dekorerades bröllopstårtan med glasyr, socker och marsipan till överdådiga konstverk. En vacker och rikt utsmyckad tårta var ett bevis på att bakverket var både gott och vackert.  Traditionen med fint dekorerade tårtor finns än idag och som kronan på verket har det vackra brudparet fått sin plats som utsmyckning högst upp.

Vi har valt att pryda vår tårta med ett litet sött second hand brudpar i keramik och en art deco-inspirerad bakgrund som jag gjort själv för att återspegla vårt 30-talstema.

Så här gör ni bakgrunden:

 1. Börja med att hitta en bild eller ett mönster som ni tycker om. Jag googlade på ”art deco pattern photoshop” och hittade denna som jag gillade.
 2. Skriv ut en bild i den storleken du önskar. Jag gjorde flera olika då jag inte var helt säker på hur stor vi ville ha dem, men jag var noggrann med att få med alla på ett och samma papper.
 3. Klipp ut bilden och limma fast den på en bit kartong. Jag använde mig av en bit som jag fått med som emballage i ett paket.
 4. Skär ut kartongen efter bilden.
 5. Upprepa processen på andra sidan, antingen med en likadan bild som den första eller något annat du gillar. Vi valde att använda överblivna notblad från min brudbukett.
 6. Innan du limmar fast baksidan helt, se till att du har en grillpinne eller liknande som du kan sticka ner i tårtan för att hålla bakgrunden på plats.
 7.  Dekorera med glitter efter tycke och smak. Klart!

Bara en vecka kvar nu....! /Heidi
Foto & Design: Heidi Kronholm

Vill du ha fler gör-det-själv-tips? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från bordsdekorationer till skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

 • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln