Gör din egen bröllopsdessert
Ett sätt att få en personlig touch på bröllopet är att låta era egna smakminnen avspegla sig i bröllopsmenyn. Just desserten är något som ofta går ganska så enkelt att lyckas bra med på egen hand, men det gäller att välja en dessert som är hyfsat enkelt att göra till många och som kan förberedas en eller två dagar i förväg.
Min egen favorit vid alla former av festligheter är pannacotta. Grunden är enkel och samtidigt går smakerna att variera i alla oändlighet. På hösten brukar jag servera smörkokta äpplen med stjärnanis som topping, på vintern passar en mustig chokladvariant och på sommaren tar jag helt enkelt det bär som är moget och i säsong just för tillfället. En vanlig traditionell vaniljpannacotta blir både god och festlig tillsammans med så gott som vilket bär eller frukt som helst.
Här kommer en lyxig bröllopsvariant med smak av champagne och färska jordgubbar som med fördel serveras i slutet av juni eller början av juli när de svenska jordgubbarna är som bäst.
Champagnepannacotta med färska jordgubbar
Kan göras upp till 3 dagar i förväg. Med fördel minst 1 dag i förväg så smakar den allra bäst. Använd ett ekologiskt mousserande vin som är helst är halvtorrt. Utgå från ett vin du gillar att dricka. Väljer du en riktigt torr variant kan du behöva tillsätta lite extra socker för att alkoholsmaken inte ska ta över.
8 portioner (ta receptet x 5 för 40 gäster och x10 för 80 gäster. Håll koll på hur stora kastruller du har bara)
Ingredienser:
37,5 cl kyld ekologisk champagne eller mousserande vin
4 tsk gelatin (Ersätt gärna med agar-agar för vegetabiliskt alternativ)
7,5 dl ekologisk grädde
1,5 dl rättvisemärkt socker
En nypa salt
1 tsk rent ekologiskt vaniljextrakt
Gör såhär:
- Blöttlägg gelatinet i 2,5 dl champagne i 5 min.
- Blanda grädde, socker, salt och vanilj i en kastrull och värm blandningen försiktigt, men låt det inte koka. När krämen är ordentligt varm, vispa ner gelatinet och champagnen. Låt svalna i 5 minuter.
- Häll resterande champagne i en skål och rör ner gräddblandningen långsamt. Dela upp i 8 serveringsglas eller portionsformar och låt stå i kyl minst 4 timmar eller upp till 72 timmar. Täck ordentligt med plastfolie efter 4 timmar.
- Garnera med färska jordgubbar skurna i skivor och en kvist citronmeliss eller mynta. Vill du framhäva jordgubbsmaken ytterligare kan du sockra med lite rörsocker innan du lägger på dem.
Kommentera gärna inlägget:
Senaste inlägg
Senaste kommentarer
-
Wagner Clerk » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
-
Dékány » Fotobås till festen: ”Behöver du ett akut lån? Vi ger ut privatlån? Företagslån? Bostadslån? Lantbruks..”
-
Dékány » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Behöver du ett akut lån? Vi ger ut privatlån? Företagslån? Bostadslån? Lantbruks..”
-
LAPO » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”God dag, Behöver du ett lån för att starta ditt företag eller expansionsförslag?..”
-
Dékány » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Behöver du ett akut lån? Vi ger ut privatlån? Företagslån? Bostadslån? Lantbruks..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
almedalen louise&dusan sara&andreas afternoon tea städprodukter linnea&sverker robin&annika förkylning sommarväska honoré des prés våra oköttsliga lustar florist tina larsson bellapierre marie&henrik tackkort deli stockholm syntetiska diamanter jessica jäger sagobröllop lisa&anton gilda&pearl norge naked cake blomsti påsk prickigt bernzon blommor skottår dr.hauschka gästlista sju sorters kakor annie&tomas pernilla&david guerilla gardening gröna november lisen organics brudkrona linnea@sverker linn&mattias ekolibreeze regnbågsbröllop lantmännen wise flower power presentöppning h&m balanzen såpbubblor bröllopsfilm fanny&daniel eventomatic crème de la crème elin atterstig häst och vagn bröllopsvals sojaljus klimatkompensera drop-in kaffe anna&micke vego rosenserien spa house of tammam hindersprövning the fair tailor kate&william servettvikning love stockholm carl-philip och sofia sophia couture fotobås wedding weekend fiskguide silver valborgs 20-talet ekohippa frimärken brunch ekoturismföreningen utomlands för honom morgongåva kinnekulle färgglatt blomsterkrans hemsida janna s middag skärgårdsbröllop sigtunahöjden studio ankungen bomull gunnebo slott alkoholfritt ina nordberg tärna läckö fyra bröllop parfym hyra bruduppsättning hungerprojektet brudtärna vitguld save-the-date vår papper ekoturism bordsplacering bröllopsplaner johannae linn&asim bröllopsfrisyr förlovning jul forum wwf sara&daniel svanen midsommar rosa budget stearinljus krav jordgubbar recept kungligt bröllop 2014 julklapp närproducerat bröllopskonsultation trädgårdsbröllop 2012 ängsbröllop favours brudgum vegan katharina brunat vitt victoria&daniel brudskål ecobride festlokal hår ekobrud skor bröllopspresenter vinter bröllopsbok smekmånad bröllopsresa fest ja! sommar presenter smycken makeup ecobride club ringar bröllopsmässa 2013 vigsel återbruk tävling bordsdekorationer bröllopsmiddag brudbukett brudklänning skönhet second hand planering vera&tommy tips gör-det-själv miljövänligt inspiration ekologiskt ekobröllop vintage blommor mat återanvända bröllop kläder dukning dekorationer bröllopstårta accessoarer diy fair trade dryck heidi&eric säsong tema så gjorde vi mode brudklädsel personligt bröllopskoordinator hudvård inbjudningar bröllopsfoto fair flowers fair plants bröllopsfotograf ellen&gustaf resor gäster katharina&martin weleda etiskt josefine&kalle vin inbjudningskort bröllopstrend vegetariskt vinterbröllop retro cupcakes ekoguld rosor utomhusbröllop brud alla hjärtans dag transporter möhippa dessert återvunnet guld 2010 2011 choklad rättvisemärkt slottsbröllop lokal liseberg trend nvey eco better globe höst pinterest frogpearl naturskyddsföreningen vickning maryfly organics fsc madeleine&chris blå earth hour bok & bibliotek frieri corsage gul glamour världsmiljödagen spex&skoj stockholm låna biodynamiskt catering grönt appar slöja underkläder kakor pärlor solrosor svenskt sigill flique i underjorden buffé camino ris nyår lantligt musik båt naturens bästa champagne photago beyond retro kyrka ecocert life by lisen odla bröllop i sigtuna photo booth barn medeltidsbröllop kärlekens dag recension statistik elsa billgren svensexa sångsolist photo by heart väder wilma&friends rabattkod lavish design care candle grow eco gt patricia&henrik dermanord anna-karin&hans djurtester marsalk beneco mattias kristiansson hotell rebeqah&waldemar ekocharter hålla tal cake toppers var rädd om maten go red 60-talet jenny & johnny estelle amanda borneke bröllopsforum ta tillvara maria&markus festprogram volontärresor hanna&björn toastmaster forever unique jewelry mikael sjömilla lars wallin lila linne vattenlimousine google weddings orange dans loveko gästbok skebo herrgård first sight the great gatsby earth day pride twitter spar pengar ekosilver nuxe 50-talet en köpfri dag svenska inredningsbolaget palmgrens praliner david schreiner