headerfoto

Gör din egen bröllopsdessert

Ett sätt att få en personlig touch på bröllopet är att låta era egna smakminnen avspegla sig i bröllopsmenyn. Just desserten är något som ofta går ganska så enkelt att lyckas bra med på egen hand, men det gäller att välja en dessert som är hyfsat enkelt att göra till många och som kan förberedas en eller två dagar i förväg.


Min egen favorit vid alla former av festligheter är pannacotta. Grunden är enkel och samtidigt går smakerna att variera i alla oändlighet. På hösten brukar jag servera smörkokta äpplen med stjärnanis som topping, på vintern passar en mustig chokladvariant och på sommaren tar jag helt enkelt det bär som är moget och i säsong just för tillfället. En vanlig traditionell vaniljpannacotta blir både god och festlig tillsammans med så gott som vilket bär eller frukt som helst. 

 

Här kommer en lyxig bröllopsvariant med smak av champagne och färska jordgubbar som med fördel serveras i slutet av juni eller början av juli när de svenska jordgubbarna är som bäst. 


Champagnepannacotta med färska jordgubbar


Kan göras upp till 3 dagar i förväg. Med fördel minst 1 dag i förväg så smakar den allra bäst. Använd ett ekologiskt mousserande vin som är helst är halvtorrt. Utgå från ett vin du gillar att dricka. Väljer du en riktigt torr variant kan du behöva tillsätta lite extra socker för att alkoholsmaken inte ska ta över. 

 

8 portioner (ta receptet x 5 för 40 gäster och x10 för 80 gäster. Håll koll på hur stora kastruller du har bara)

 

Ingredienser: 

37,5 cl kyld ekologisk champagne eller mousserande vin
4 tsk gelatin (Ersätt gärna med agar-agar för vegetabiliskt alternativ)
7,5 dl ekologisk grädde
1,5 dl rättvisemärkt socker
En nypa salt
1 tsk rent ekologiskt vaniljextrakt

 

 

Gör såhär:

  1. Blöttlägg gelatinet i 2,5 dl champagne i 5 min.
  2. Blanda grädde, socker, salt och vanilj i en kastrull och värm blandningen försiktigt, men låt det inte koka. När krämen är ordentligt varm, vispa ner gelatinet och champagnen. Låt svalna i 5 minuter.
  3. Häll resterande champagne i en skål och rör ner gräddblandningen långsamt. Dela upp i 8 serveringsglas eller portionsformar och låt stå i kyl minst 4 timmar eller upp till 72 timmar. Täck ordentligt med plastfolie efter 4 timmar.
  4. Garnera med färska jordgubbar skurna i skivor och en kvist citronmeliss eller mynta. Vill du framhäva jordgubbsmaken ytterligare kan du sockra med lite rörsocker innan du lägger på dem.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln