Gör din egen bröllopsdessert
Ett sätt att få en personlig touch på bröllopet är att låta era egna smakminnen avspegla sig i bröllopsmenyn. Just desserten är något som ofta går ganska så enkelt att lyckas bra med på egen hand, men det gäller att välja en dessert som är hyfsat enkelt att göra till många och som kan förberedas en eller två dagar i förväg.
Min egen favorit vid alla former av festligheter är pannacotta. Grunden är enkel och samtidigt går smakerna att variera i alla oändlighet. På hösten brukar jag servera smörkokta äpplen med stjärnanis som topping, på vintern passar en mustig chokladvariant och på sommaren tar jag helt enkelt det bär som är moget och i säsong just för tillfället. En vanlig traditionell vaniljpannacotta blir både god och festlig tillsammans med så gott som vilket bär eller frukt som helst.
Här kommer en lyxig bröllopsvariant med smak av champagne och färska jordgubbar som med fördel serveras i slutet av juni eller början av juli när de svenska jordgubbarna är som bäst.
Champagnepannacotta med färska jordgubbar
Kan göras upp till 3 dagar i förväg. Med fördel minst 1 dag i förväg så smakar den allra bäst. Använd ett ekologiskt mousserande vin som är helst är halvtorrt. Utgå från ett vin du gillar att dricka. Väljer du en riktigt torr variant kan du behöva tillsätta lite extra socker för att alkoholsmaken inte ska ta över.
8 portioner (ta receptet x 5 för 40 gäster och x10 för 80 gäster. Håll koll på hur stora kastruller du har bara)
Ingredienser:
37,5 cl kyld ekologisk champagne eller mousserande vin
4 tsk gelatin (Ersätt gärna med agar-agar för vegetabiliskt alternativ)
7,5 dl ekologisk grädde
1,5 dl rättvisemärkt socker
En nypa salt
1 tsk rent ekologiskt vaniljextrakt
Gör såhär:
- Blöttlägg gelatinet i 2,5 dl champagne i 5 min.
- Blanda grädde, socker, salt och vanilj i en kastrull och värm blandningen försiktigt, men låt det inte koka. När krämen är ordentligt varm, vispa ner gelatinet och champagnen. Låt svalna i 5 minuter.
- Häll resterande champagne i en skål och rör ner gräddblandningen långsamt. Dela upp i 8 serveringsglas eller portionsformar och låt stå i kyl minst 4 timmar eller upp till 72 timmar. Täck ordentligt med plastfolie efter 4 timmar.
- Garnera med färska jordgubbar skurna i skivor och en kvist citronmeliss eller mynta. Vill du framhäva jordgubbsmaken ytterligare kan du sockra med lite rörsocker innan du lägger på dem.
Kommentera gärna inlägget:
Senaste inlägg
Senaste kommentarer
-
Rutz » Tema: Flower Power: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
-
Rutz » Fotobås till festen: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
-
Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
-
Rutz » Fotobås till festen: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
-
Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
mikael sjömilla blomsti toastmaster skottår hanna&björn sju sorters kakor volontärresor festprogram pernilla&david bröllopsforum guerilla gardening lisen organics gröna november 60-talet go red var rädd om maten regnbågsbröllop ekolibreeze rebeqah&waldemar wise mattias kristiansson flower power beneco såpbubblor djurtester anna-karin&hans dermanord louise&dusan sara&andreas almedalen städprodukter en köpfri dag nuxe 50-talet ekosilver sommarväska pride the great gatsby earth day marie&henrik tackkort first sight loveko deli stockholm orange dans google weddings norge gilda&pearl naked cake kärlekens dag medeltidsbröllop the fair tailor photo booth servettvikning bröllop i sigtuna carl-philip och sofia sophia couture ecocert wedding weekend fiskguide silver gt grow eco care candle lavish design sojaljus wilma&friends photo by heart drop-in sångsolist svensexa vego statistik recension flique i underjorden färgglatt pärlor hemsida champagne valborgs 20-talet ekohippa frimärken nyår ekoturismföreningen camino morgongåva biodynamiskt gunnebo slott stockholm spex&skoj världsmiljödagen janna s middag skärgårdsbröllop appar studio ankungen bomull bruduppsättning bok & bibliotek glamour parfym corsage maryfly organics papper naturskyddsföreningen bordsplacering bröllopsplaner brudtärna madeleine&chris save-the-date bröllopsfrisyr förlovning jul höst better globe slottsbröllop rättvisemärkt choklad liseberg lokal 2010 guld krav jordgubbar stearinljus julklapp recept transporter 2014 trädgårdsbröllop närproducerat bröllopskonsultation vinterbröllop vegetariskt bröllopstrend 2012 vin inbjudningskort katharina brunat ecobride festlokal josefine&kalle etiskt ekobrud skor hår bröllopspresenter vinter bröllopsfoto inbjudningar hudvård personligt ja! sommar så gjorde vi smycken makeup ringar ecobride club 2013 fair trade bröllopstårta accessoarer dekorationer bordsdekorationer bröllopsmiddag brudbukett skönhet brudklänning second hand planering vera&tommy tips gör-det-själv miljövänligt inspiration ekologiskt ekobröllop vintage blommor mat bröllop återanvända kläder dukning tävling återbruk vigsel diy bröllopsmässa heidi&eric dryck säsong tema presenter mode brudklädsel fest bröllopsresa bröllopskoordinator bröllopsbok smekmånad fair flowers fair plants resor bröllopsfotograf ellen&gustaf brudskål victoria&daniel gäster katharina&martin weleda vegan vitt ängsbröllop retro brudgum favours ekoguld rosor cupcakes brud alla hjärtans dag kungligt bröllop utomhusbröllop återvunnet möhippa dessert 2011 budget rosa forum midsommar svanen sara&daniel wwf linn&asim johannae trend nvey eco fsc vitguld blå pinterest frogpearl ekoturism vickning vår hyra gul fyra bröllop earth hour hungerprojektet frieri catering grönt sigtunahöjden slöja underkläder läckö tärna ina nordberg alkoholfritt låna buffé för honom utomlands ris brunch lantligt båt musik naturens bästa kakor blomsterkrans solrosor svenskt sigill kinnekulle spa elsa billgren rosenserien anna&micke kaffe väder klimatkompensera bröllopsvals rabattkod häst och vagn elin atterstig crème de la crème eventomatic photago beyond retro fotobås kyrka life by lisen odla love stockholm barn kate&william hindersprövning house of tammam lars wallin lila vattenlimousine linne lisa&anton sagobröllop jessica jäger syntetiska diamanter gästbok bellapierre skebo herrgård florist tina larsson våra oköttsliga lustar honoré des prés twitter förkylning spar pengar robin&annika linnea&sverker afternoon tea david schreiner svenska inredningsbolaget palmgrens praliner fanny&daniel bröllopsfilm patricia&henrik balanzen h&m marsalk presentöppning hotell ekocharter lantmännen cake toppers hålla tal linn&mattias brudkrona linnea@sverker estelle jenny & johnny amanda borneke annie&tomas gästlista dr.hauschka ta tillvara maria&markus bernzon blommor forever unique jewelry prickigt påsk