Gör din egen bröllopsdessert
Ett sätt att få en personlig touch på bröllopet är att låta era egna smakminnen avspegla sig i bröllopsmenyn. Just desserten är något som ofta går ganska så enkelt att lyckas bra med på egen hand, men det gäller att välja en dessert som är hyfsat enkelt att göra till många och som kan förberedas en eller två dagar i förväg.
Min egen favorit vid alla former av festligheter är pannacotta. Grunden är enkel och samtidigt går smakerna att variera i alla oändlighet. På hösten brukar jag servera smörkokta äpplen med stjärnanis som topping, på vintern passar en mustig chokladvariant och på sommaren tar jag helt enkelt det bär som är moget och i säsong just för tillfället. En vanlig traditionell vaniljpannacotta blir både god och festlig tillsammans med så gott som vilket bär eller frukt som helst.
Här kommer en lyxig bröllopsvariant med smak av champagne och färska jordgubbar som med fördel serveras i slutet av juni eller början av juli när de svenska jordgubbarna är som bäst.
Champagnepannacotta med färska jordgubbar
Kan göras upp till 3 dagar i förväg. Med fördel minst 1 dag i förväg så smakar den allra bäst. Använd ett ekologiskt mousserande vin som är helst är halvtorrt. Utgå från ett vin du gillar att dricka. Väljer du en riktigt torr variant kan du behöva tillsätta lite extra socker för att alkoholsmaken inte ska ta över.
8 portioner (ta receptet x 5 för 40 gäster och x10 för 80 gäster. Håll koll på hur stora kastruller du har bara)
Ingredienser:
37,5 cl kyld ekologisk champagne eller mousserande vin
4 tsk gelatin (Ersätt gärna med agar-agar för vegetabiliskt alternativ)
7,5 dl ekologisk grädde
1,5 dl rättvisemärkt socker
En nypa salt
1 tsk rent ekologiskt vaniljextrakt
Gör såhär:
- Blöttlägg gelatinet i 2,5 dl champagne i 5 min.
- Blanda grädde, socker, salt och vanilj i en kastrull och värm blandningen försiktigt, men låt det inte koka. När krämen är ordentligt varm, vispa ner gelatinet och champagnen. Låt svalna i 5 minuter.
- Häll resterande champagne i en skål och rör ner gräddblandningen långsamt. Dela upp i 8 serveringsglas eller portionsformar och låt stå i kyl minst 4 timmar eller upp till 72 timmar. Täck ordentligt med plastfolie efter 4 timmar.
- Garnera med färska jordgubbar skurna i skivor och en kvist citronmeliss eller mynta. Vill du framhäva jordgubbsmaken ytterligare kan du sockra med lite rörsocker innan du lägger på dem.
Kommentera gärna inlägget:
Senaste inlägg
Senaste kommentarer
-
Ingrid » 5 stiltips för brudgummen: ”Jag heter Ingrid, jag skulle vilja dela ett anmärkningsvärt vittnesbörd om hur j..”
-
Wagner Clerk » Tema: Flower Power: ”Hur jag fick ett lån från Christy Walton Finance, har hamnat i händerna på bedrä..”
-
Wagner Clerk » Välj tema: Prickigt - för ett gladare bröllop!: ”Hur jag fick ett lån från Christy Walton Finance, har hamnat i händerna på bedrä..”
-
Christy Walton » Miljövänliga bröllopsinbjudningar - vad ska man tänka på?: ”Hur jag fick ett lån från Christy Walton Finance, har hamnat i händerna på bedrä..”
-
Wagner Clerk » Istället för bröllopstårta: Sju sorters kakor!: ”Hur jag fick ett lån från Christy Walton Finance, har hamnat i händerna på bedrä..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
blomsti påsk prickigt hanna&björn bernzon blommor festprogram maria&markus ta tillvara bröllopsforum annie&tomas amanda borneke gröna november lisen organics go red 60-talet var rädd om maten ekolibreeze regnbågsbröllop lantmännen hotell flower power presentöppning marsalk djurtester balanzen dermanord patricia&henrik david schreiner palmgrens praliner svenska inredningsbolaget en köpfri dag afternoon tea nuxe 50-talet förkylning sommarväska honoré des prés earth day the great gatsby first sight skebo herrgård bellapierre deli stockholm syntetiska diamanter jessica jäger sagobröllop lisa&anton linne vattenlimousine naked cake house of tammam hindersprövning the fair tailor photo booth servettvikning love stockholm carl-philip och sofia sophia couture fotobås wedding weekend fiskguide silver gt grow eco care candle lavish design rabattkod wilma&friends drop-in väder sångsolist svensexa rosenserien statistik recension kinnekulle färgglatt pärlor hemsida champagne valborgs ekohippa 20-talet lantligt nyår ris för honom buffé biodynamiskt låna stockholm spex&skoj världsmiljödagen janna s middag skärgårdsbröllop appar studio ankungen bomull bruduppsättning hungerprojektet glamour gul corsage maryfly organics papper ekoturism bordsplacering bröllopsplaner brudtärna madeleine&chris save-the-date bröllopsfrisyr förlovning jul höst better globe slottsbröllop rättvisemärkt choklad liseberg lokal 2010 guld krav jordgubbar stearinljus julklapp recept transporter 2014 trädgårdsbröllop närproducerat bröllopskonsultation favours vegetariskt bröllopstrend 2012 vin inbjudningskort katharina brunat weleda festlokal josefine&kalle victoria&daniel ekobrud skor hår bröllopspresenter vinter bröllopsfoto inbjudningar hudvård fest ja! sommar så gjorde vi smycken makeup ringar ecobride club 2013 fair trade bröllopstårta accessoarer dekorationer bordsdekorationer bröllopsmiddag brudbukett skönhet brudklänning second hand planering vera&tommy tips gör-det-själv miljövänligt inspiration ekologiskt ekobröllop vintage blommor mat bröllop återanvända kläder dukning tävling återbruk vigsel diy bröllopsmässa heidi&eric dryck säsong tema presenter mode brudklädsel personligt bröllopsresa bröllopskoordinator bröllopsbok smekmånad fair flowers fair plants resor bröllopsfotograf ellen&gustaf brudskål etiskt gäster katharina&martin ecobride vegan vitt ängsbröllop retro brudgum vinterbröllop ekoguld rosor cupcakes brud alla hjärtans dag kungligt bröllop utomhusbröllop återvunnet möhippa dessert 2011 budget rosa forum midsommar svanen sara&daniel wwf linn&asim johannae trend nvey eco fsc vitguld blå pinterest frogpearl naturskyddsföreningen vickning vår hyra parfym fyra bröllop earth hour bok & bibliotek frieri catering grönt sigtunahöjden slöja underkläder läckö tärna ina nordberg alkoholfritt gunnebo slott morgongåva utomlands camino ekoturismföreningen brunch frimärken musik båt naturens bästa kakor blomsterkrans solrosor svenskt sigill flique i underjorden spa vego elsa billgren anna&micke kaffe photo by heart klimatkompensera sojaljus bröllopsvals häst och vagn elin atterstig crème de la crème eventomatic photago beyond retro kyrka ecocert life by lisen odla bröllop i sigtuna barn kate&william medeltidsbröllop kärlekens dag lars wallin lila norge gilda&pearl google weddings orange dans loveko gästbok tackkort marie&henrik våra oköttsliga lustar florist tina larsson pride twitter spar pengar ekosilver robin&annika linnea&sverker städprodukter almedalen sara&andreas louise&dusan anna-karin&hans fanny&daniel bröllopsfilm såpbubblor beneco h&m mattias kristiansson wise rebeqah&waldemar ekocharter hålla tal cake toppers linn&mattias linnea@sverker brudkrona jenny & johnny estelle guerilla gardening pernilla&david volontärresor sju sorters kakor gästlista dr.hauschka skottår toastmaster forever unique jewelry mikael sjömilla