headerfoto

Vi skålar med ekologisk champagne

För oss är champagne, eller mousserande vin, en viktig del till alla typer av festliga tillfällen, och nästan ett måste till bröllop enligt oss, men det är givetvis en individuell smaksak. Vi hoppas i alla fall ha en bröllopsfest med 20-tals tema och där vi serverar champagne i kupade glas och staplade i en pyramid, där champagnen flödar.

Det finns i systembolaget sortiment ca 50 olika sorters ekologiskt bubbel. Vi tycker det är bra att det blivit ett större sortiment med ekologiska viner vilket tyder på en efterfrågan av vin som inte besprutats eller innehåller andra onödiga tillsatser.

Gustaf och jag har valt ut tre favoriter vi gärna vill ha på vårt bröllop.

/Ellen
Foto: Emma Sund, www.emmasvintage.se

1. Prosecco Pizzolato (nr 7870)
Detta är ett torrt mousserande vin från Italien. Prosecco är ett vin som precis som champagne kommer från ett distrikt och det tillverkar alltid av samma druva. Det är torrt och med lite söta och fruktiga inslag. Pris: 81 kr.

2. La Vida al Camp (nr 7776)
Cava är Spaniens svar på mousserande vin. De flesta viner kommer Katalonien och Valencia. Cava innehåller olika druvor och är inte bundna av samma hårda regelverk som champagne. Cava är väldigt populärt i Sverige. La Vida al Camp har torr, ungdomlig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, kex, honungsmelon, citrus och gummi. Pris: 111 kronor. 

3. Cuperly Grande Reserve Carte Verte Brut (nr 7734)
Champagne är en region som egentligen är för kall och blåsig för att kunna tillverka goda och festliga viner. Ändå är den världsberömd! Champagne är mycket reglerad och bara ett fåtal druvor är tillåtna. Denna är gjord av en blandning av druvor och smaken är torr, nyanserad och frisk och med smak av äpplen, ljust bröd, vit choklad, apelsin och mineral. Pris: 331 kr. 

Vill ni bolla idéer med andra brudpar som planerar bröllop?

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln