headerfoto

Hållbart mode från H&M

Jag ser en tydlig svängning i modeindustrin. En av världens smutsigaste branscher försöker bli rumsren. Under en längre tid har svenska designers legat i framkant vad det gäller hållbart ekologiskt mode. Det är roligt att se hur nu även kedjorna försöker hänga på. Bland annat har H&M åtagit sig att öka sin användning av ekologisk bomull med 50 procent om året fram till 2013. Det är åtminstone ett steg i rätt riktning. Tyvärr förekommer fortfarande problem med dåliga arbetsförhållanden och farliga gifter i såväl odling som produktion. Men någonstans spirar faktiskt ljuset. Ekologiskt är framtiden även inom mode.

I dagarna lanserade H&M sin blommiga Garden Collection, tillverkad helt av ekologiska och återvunna material. Flera klänningar, kjolar och blusar passar utmärkt för dig som ska stå brudtärna i vår. Och modemedvetna marsalkar hittar bland annat en slimmad kostym i ekologisk bomull. Kläder som går att använda både till bröllop och till sommarens alla efterföljande fester.  

 

Se bilder från Garden Collection

Röd korsettklänning från H&M Garden Collection

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Elena » Glad midsommar!:  ”Vill du ta ett lån och vet inte var du kan få ett riktigt lån? Vill du starta et..”

  • Dékány » Glad midsommar!:  ”Behöver du akut kredit? Vi tillhandahåller företagslån, personliga lån, studielå..”

  • Richard » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”Behöver du akut kredit? Vi tillhandahåller företagslån, personliga lån, studielå..”

  • Dékány » Glad midsommar!:  ”Behöver du ett akut lån? Behöver du någon form av lån för att starta ett företag..”

  • Dékány » Glad midsommar!:  ”Behöver du ett akut lån? Behöver du någon form av lån för att starta ett företag..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln