headerfoto

Sju sorters kakor till bröllopet

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Vi var i Djursdala för någon vecka sedan och kollade in festlokaler till vårt bröllop. Djursdala är fantastiskt vackert och även Tommy blev helt fascinerade när vi åkte runt där och han kände även hur rätt det kändes. I en av lokalerna fick vi till och med se hur de ansvariga hade arragerat bröllopsdukningen. De hade gjort hemmagjorda småkakor som de skulle placera i vackra plåtaskar, skålar och på kakfat. Det var oerhört vackert och härligt gammaldags och det kändes så "vi". Så vi beslutade att sju små kakor ska vara med på vårt bröllop också istället för moderna sötsaker!
Så vi bojkottar cupcakes som vi tänkt innan (det blir lite kaka på kaka annars) och kommer ha en traditionell bröllopstårta istället. Vi kommer även ha polkagrisar från ett lokalt karamellkokeri och ekologiska geléhjärtan från Sjölunda gård, som är himmelsk goda. Vi har tänkt oss vaniljdrömmar, brysselkakor, kokostoppar, kolakakor med flera. Har du tips på "gamla" kaksorter du tycker vi ska välja?

 

/Vera

Klicka på bilden för att förstora.

Duka med sju sorters kakor

  1. Vackra kakfat och snygga vintageburkar hittar du i second handbutiker eller på loppis. Foto: Vera Waldemarsdotter
  2. Ekologiska gelehjärtan. Foto: Sjölunda gård
  3. Hembakta kakor på festliga fat höjer dukningen. Foto: Blomsterlandet
  4. Personliga dukningsdetaljer från Janna S Bröllop & Event.
    Foto: Evelina Thunström/Evethu.com

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln