headerfoto

Solsken i brudbuketten

Gästbloggare: Vera Waldersmarsdotter

 

Jag har länge älskat solrosor. Jag symboliserar livet med solrosor och det finns ingen blomma som gör mig gladare. Solrosor symboliserar glädje, lycka och solsken. Så hur kan man inte älska en blomma som strålar likt en sol och som sprider glädje på samma gång?

Foto: Lotta Adolfsson/Mayalee.se

 

Min älskade, älskade mormor skickar alltid kort med solrosor till mig och kallar även mig för sin "lilla solros" samtidigt som hon nyper mig löst i kinden samtidigt som hon skrattar hjärtligt. Att jag skulle ha solrosor i brudbuketten är självklar då den blomman har funnits med mig länge och som har ett personligt värde för mig.


Jag har tänkt att min mormors make ska få i projekt att odla solrosor till bröllopet då han är en sann blomkännare. Vi har tänkt odla upp ekologiska solrosor, som vi ska ha till både till min bukett, till Tommys kostymblomma och som dekoration. Frågan är vilken solrossort det blir, men det lutar nog åt den vanliga sorten? Solrosen kommer i alla fall bli ett genomgående tema under bröllopsdagen. Vi har ju dessutom siktat på ett sensommarbröllop och då står ju även solrosen i blom.

Foto: Lars Virdeby/Virdeby.se

Jag ska även binda min egen bukett för att slippa den kostnaden och för jag är en kreativ människa som gillar att pyssla. Jag funderar använda mycket av det vilda som finns i naturen i kombination med solrosorna. Jag hittade inspiration där man använt röda chilifrukter i kombination med de gula blommorna. Jag funderar på rönnbär i buketten istället? Lövkvistar? På fotot ovanför så har de lagt in två rosa blommor vilket jag tycker bryter av på ett väldigt fint sätt. Vad jag kommer ha förutom solrosor återstår att se, men det kommer dyka upp framöver när jag bestämt mig.


Är det någon av er som bundit er egen bukett och/eller använt sig av solrosor? Har Du något tips/råd?

 

/Vera

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln