headerfoto

Solsken i brudbuketten

Gästbloggare: Vera Waldersmarsdotter

 

Jag har länge älskat solrosor. Jag symboliserar livet med solrosor och det finns ingen blomma som gör mig gladare. Solrosor symboliserar glädje, lycka och solsken. Så hur kan man inte älska en blomma som strålar likt en sol och som sprider glädje på samma gång?

Foto: Lotta Adolfsson/Mayalee.se

 

Min älskade, älskade mormor skickar alltid kort med solrosor till mig och kallar även mig för sin "lilla solros" samtidigt som hon nyper mig löst i kinden samtidigt som hon skrattar hjärtligt. Att jag skulle ha solrosor i brudbuketten är självklar då den blomman har funnits med mig länge och som har ett personligt värde för mig.


Jag har tänkt att min mormors make ska få i projekt att odla solrosor till bröllopet då han är en sann blomkännare. Vi har tänkt odla upp ekologiska solrosor, som vi ska ha till både till min bukett, till Tommys kostymblomma och som dekoration. Frågan är vilken solrossort det blir, men det lutar nog åt den vanliga sorten? Solrosen kommer i alla fall bli ett genomgående tema under bröllopsdagen. Vi har ju dessutom siktat på ett sensommarbröllop och då står ju även solrosen i blom.

Foto: Lars Virdeby/Virdeby.se

Jag ska även binda min egen bukett för att slippa den kostnaden och för jag är en kreativ människa som gillar att pyssla. Jag funderar använda mycket av det vilda som finns i naturen i kombination med solrosorna. Jag hittade inspiration där man använt röda chilifrukter i kombination med de gula blommorna. Jag funderar på rönnbär i buketten istället? Lövkvistar? På fotot ovanför så har de lagt in två rosa blommor vilket jag tycker bryter av på ett väldigt fint sätt. Vad jag kommer ha förutom solrosor återstår att se, men det kommer dyka upp framöver när jag bestämt mig.


Är det någon av er som bundit er egen bukett och/eller använt sig av solrosor? Har Du något tips/råd?

 

/Vera

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln