headerfoto

Solsken i brudbuketten

Gästbloggare: Vera Waldersmarsdotter

 

Jag har länge älskat solrosor. Jag symboliserar livet med solrosor och det finns ingen blomma som gör mig gladare. Solrosor symboliserar glädje, lycka och solsken. Så hur kan man inte älska en blomma som strålar likt en sol och som sprider glädje på samma gång?

Foto: Lotta Adolfsson/Mayalee.se

 

Min älskade, älskade mormor skickar alltid kort med solrosor till mig och kallar även mig för sin "lilla solros" samtidigt som hon nyper mig löst i kinden samtidigt som hon skrattar hjärtligt. Att jag skulle ha solrosor i brudbuketten är självklar då den blomman har funnits med mig länge och som har ett personligt värde för mig.


Jag har tänkt att min mormors make ska få i projekt att odla solrosor till bröllopet då han är en sann blomkännare. Vi har tänkt odla upp ekologiska solrosor, som vi ska ha till både till min bukett, till Tommys kostymblomma och som dekoration. Frågan är vilken solrossort det blir, men det lutar nog åt den vanliga sorten? Solrosen kommer i alla fall bli ett genomgående tema under bröllopsdagen. Vi har ju dessutom siktat på ett sensommarbröllop och då står ju även solrosen i blom.

Foto: Lars Virdeby/Virdeby.se

Jag ska även binda min egen bukett för att slippa den kostnaden och för jag är en kreativ människa som gillar att pyssla. Jag funderar använda mycket av det vilda som finns i naturen i kombination med solrosorna. Jag hittade inspiration där man använt röda chilifrukter i kombination med de gula blommorna. Jag funderar på rönnbär i buketten istället? Lövkvistar? På fotot ovanför så har de lagt in två rosa blommor vilket jag tycker bryter av på ett väldigt fint sätt. Vad jag kommer ha förutom solrosor återstår att se, men det kommer dyka upp framöver när jag bestämt mig.


Är det någon av er som bundit er egen bukett och/eller använt sig av solrosor? Har Du något tips/råd?

 

/Vera

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln