headerfoto

Gåva till bröllopsgästerna

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Vi var på ytterligare ett kyrkbröllop för några veckor sedan och där festen firades på ett slott. Till dukningen hade bruden sytt egna servetter, och varje gäst fick en liten fin ask med ljuvlig choklad i form av två hjärtan vilket också blev en symbolik för bröllopsparet. Både asken och chokladen var köpta, men jag som alltid har massa idéer för mig tog givetvis med mig asken hem för att göra egna askar till vårt bröllop. Det bästa med asken är att det inte behövs något lim eller tejp för att få ihop den. Så jag rotade igenom min pysselhörna och hittade gamla tapeter som var lite tjockare som jag fått av en väninna som blivit över när hon fixat hemma. På så sätt blir det även miljövänligt genom att vi återanvänder sånt som annars skulle slängts. Det finns annars billiga tapeter att köpa på loppisar och dylikt.

 

Detta behöver du:

Valfria tapeter, 1 vanlig sax, 1 mindre sax (jag använder en nagelsax), 1 blyertspenna och lite tålamod.

 

Gör så här:

Rita av mönstret på tapeten och klipp ut. Använd blyertspennan löst och sudda ut det som syns efter du klippt ut asken. De streckade strecken ska bara vikas (det behövs inte ritas ut). Det svarta på varje flik ska klippas ut (det är där nagelsaxen behövs). Det är lite pilligt, men man lär sig för varje ask man gör.

 

Sedan viker du ihop asken och voilá så är den färdig. Du kan skippa att vika den ena kanten (se pil) och då får asken mer volym. Men vill du ha den mer fyrkantig så viker du alla de streckade. Sedan fyller du saken med valfritt innehåll. Varför inte ekologiska praliner som du gjort själv?

 

Lycka till! /Vera

 

Foto: Vera Waldemarsdotter

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln