headerfoto

Trend: Rosa guld i vigselringen

Vi kan se hur ringar i rosa guld, roséguld, visas mer och mer i media och har fått en större efterfrågan här i Sverige under de senaste åren. Det började med klockor i rosa guld, men nu kommer även vigselringarna.

Att färga guld är inget nytt. Det finns både rött, gult, vitt, grönt guld och en del andra färger sedan innan. Genom att blanda i olika sammansättningar så får man olika färgnyanser i guldet. Rosa guld är helt enkelt guld med mer koppar än silver i legeringen för att få fram den rosa färgen. Byter man dessutom ut silvret mot aluminium så får man en kraftigare rosa färg.

Jag blev nyfiken om det går att få rosa guld ekologiskt så jag frågade guldsmeden Johanna E Fagerberg och hon svarade:

 - Det går att få ekologiskt rosé-guld. Det finns inte färdigt legerat rosa guld att köpa, utan då måste jag göra legeringen själv från 24 karat eko-guld. Därför kan nyansen skilja sig något från gång till gång. 

Vilken färg på ringarna väljer ni? 


/Vera

Foto: Sea Babe Jewelry, seababejewelry.etsy.com

Lär känna vår guldsmedsexpert. Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Vår guldsmed är expert på guld och ädla stenar. Hon erbjuder både fairtrade guld och ädelstenar som är framtagna på ett rättvist sätt, dessutom arbetar hon med att återanvända material. Som medlem i EcoBride Club får du personliga kontaktuppgifter och tips direkt från experten! Att bli medlem är helt kostnadsfritt. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln