headerfoto

Ekologiska och glutenfria cupcakes till bröllopet

Jag gjorde all mat själv till mitt bröllop, och här kommer mitt lyckade recept på glutenfria cupcakes. Rosorna gjorde jag cirka en månad i förväg av sugarpaste och sparade invirade i plastfolie i en burk i skafferiet. Detta recept blir ca 26 st, jag dubblade det och fick några över – vilket är ett tips utifall du skulle misslyckas med några. Jag tyckte det räckte med en var till varje gäst eftersom jag serverade andra småkakor också, men ställde fram några extra utifall någon hungrig gäst skulle råka ta två.

Lycka till! /Anna


Ingredienser:

 • 6 ägg
 • 4 dl socker
 • några droppar citron
 • 6 dl glutenfritt mjöl (tex Leilas majsblandning)
 • 4 tsk bakpulver
 • Ca 4 tsk ekologiskt vaniljsocker
 • 1,5 dl smält ekologiskt smör
 • 3 dl ekologisk mjölk
 • 10 dl ekologisk vispad grädde smaksatt med ekologiskt vaniljsocker
 • 1 burk ekologisk hallonsylt
 • Ekologiskt florsocker för dekor
 • Marsipan (gärna grönt färdigt lock, ett lock räckte till 38 små rundlar för mig)
 • Rosor av sugarpaste
 • Muffinformar (välj FSC-märkta) –använda gärna dubbla när du gräddar dem

 

Gör så här:
 1. Börja med att göra rosorna. Här hittar du bra tips för hur du gör snygga rosor av sugarpaste. https://www.youtube.com/watch?v=1R8MsL-5oKA
 2. När rosorna är klara är det dags att göra själva smeten till våra cupcakes. Vispa ägg och socker fluffigt, häll på några doppar citron.
 3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker på ett separat fat.
 4. Eftersom det är svårt att hitta ekologiskt vaniljsocker går det även bra att använda ekologiskt vaniljpulver istället – men kom ihåg att det är mycket drygare! Så pröva dig fram hur mycket du behöver använda. Ett annat alternativ är att köra 0,5 kg ekologiskt strösocker och 2 hela ekologiska vaniljstänger i en mixer. Snabbt och enkelt och mycket billigare!
 5. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet tillsätt mjölken och det smälta smöret lite i taget– rör allt försiktigt.
 6. Häll upp i formar (fyll dem till något mer än hälften), grädda i 20-25 min på 175gr. Låt dem svalna.
 7. Gröp ur en rätt stor del av muffinsarna med hjälp av kniv och sked så att du har ett hål, men se upp så att hålet inte går rakt igenom du vill ju ha kvar botten på dem. Här kan du om du vill frysa dem. Det gjorde jag för att spara tid - och sedan tog jag fram dem en stund innan det var dags att fylla dem.
 8. Tag ur rundlar ur marsipanen med ett snapsglas eller liknande. (Jag valde att lägga den gröna marsipanen som små öar på cupcakesen, och fortfarande ha grädden synlig runtom. Du kan välja att täcka hela cupcakesen men det är svårare att få snyggt då jag har testat det en gång tidigare det är också större risk för kondens ovanpå marsipanen om du sparar dem över natten eftersom du kapslar in fukten på ett annat sätt). Lägg rundlarna på en bricka eller plåt klädd med smörpapper och lite florsocker för att de inte ska fastna. Beroende på hur många du ska göra kan du behöva täcka dem med plast under tiden så att de inte torkar. Mina gick dock bra att göra utan att täcka över.
 9. Vispa grädden – ganska hårt, smaka av med vaniljpulvret tills du känner dig nöjd. Ställ in i kylen.
 10. Nu är det dags att fylla cupcakesen. Det var lättare när de inte var helt tinade eftersom fyllningarna höll sig bättre då allt var kallt. Fyll dem med en liten tesked sylt, och fyll sedan upp med vaniljgrädden, spritsa eller klicka sedan grädden ovanpå i ett jämnt snyggt lager. Om man inte arbetar väldigt fort så är det bra om man kyler cupcakesen innan man lägger på marsipanen - för jag märkte att det blev lite kladdigt efter en stunds arbete. Lägg på rundlarna av marsipanen. Använd florsocker på fingrarna om marsipanen börjar klibba. Lägg sedan på dina små rosor och stick i någon vimpel eller liknande. Mina vimplar hade jag gjort själv med tandpetare och stansat ut hjärtan i dem.
 11. Täck med plast och låt stå kylt till servering. Mina fick stå över natten täckta utomhus i några plusgrader, och det fungerade jättebra. Det som är bra med vimplar är att det håller plasten som du täcker med på ett visst avstånd vilket gör att den inte fastnar och förstör dina små konstverk.
 12. Precis innan servering pudra gärna varje cupcake med florsocker. Lägg florsocker i en tesil som förberedelse – detta gör att den som serverar snabbt och enkelt kan pudra över dem.

 

Vill du ha fler gör-det-själv-tips inför bröllopet?

 

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

 • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln