headerfoto

Tips för en lyckad möhippa

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Att agera möhippa är ju ett sätt att lära känna brudens andra vänner innan bröllopet och ett perfekt tillfälle för bruden att ha sina närmaste vänner samlade. Det är dock viktigt att tänka på en del saker när du anordnar en möhippa. Att exempelvis inte utsätta någon för något som man inte själv skulle vilja vara med om, och tänka lite på vad bruden har för intressen och vad hon skulle uppskatta – det är ju trots hennes dag.
Exempelvis om bruden använder sig av ekologiskt hudvård så kanske man inte ska ge henne en sminkkurs där de har konventionellt smink/hår/SPA osv. Det är i varje fall något som jag inte skulle vilja få eftersom jag lever väldigt miljövänligt och ekologiskt.

 

Bra att tänka på: 

 • Anordna inte möhippan för nära bröllopet (helst några veckor innan).
 • Börja planera i tid, så alla deltagarna kan planera in möhippan.
 • En möhippa är sällan gratis, så hör med de andra vännerna vad det kommer kosta innan, så att alla är med på vad det inkluderar.
 • Möhippan behöver inte hålla på hela dagen utan det räcker med några timmar. Tänk att det kan bli väldigt dyrt för alla inblandade.
 • Inkludera inte för mycket alkohol - det blir aldrig lyckat.
 • Dokumentera dagen med en kamera. Kan bli en fin gåva/minne till bruden.
 
Det viktigaste i sig är att man umgås och har det kul ihop och det behöver inte kosta skjortan. Många lekar kan man hitta på och det är ett roligt och underhållande sätt att ha med på sin möhippa. Använd din fantasi och ta del av andras möhippor. Lycka till.
 
/Vera 
 

Här kommer några tips på vad du kan göra på möhippan:

 1. Anordna ett knytkalas eller picknick. Antingen ute eller hemma hos någon. Om det finns ekonomi - hyr en kock, eller låt någon annan matglad person laga god ekologisk mat till er.
 2. Anordna ett pyjamasparty där ni samlas och äter pizza. Se en film tillsammans, eller spela spel. Ha ett tema: Romantik, skräck osv.
 3. Gå på ekologisk champagne/vin/chokladprovning. Om det finns ekonomi så köp brudens favoritchampagne/vin/choklad till bröllopsdagen.
 4. Gör något spännande: Ta en ridtur ut på islandshästar exempelvis. Fäktas, sumobrottas med mera. En härlig adrenalinkick!
 5. Gå ihop och bjud bruden på en massage/spa eller makeup? Varför inte en brudmakeup? Eller en gemensam makeup-kurs för alla deltagare?

 

Vill du ha hjälp med aktiviteter och idéer till möhippan? EcoBride hjälper dig gärna.

Läs mer här >

Foto: Evelina Thunström / Evethu.com
Etiketter: tips möhippa vera&tommy

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

 • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln