headerfoto

Vem vill du ge 3000 kr i julklapp?

Nu är det snart jul och jag vill be om din hjälp i årets kanske viktigaste företagsbeslut. Jag har beslutat att skänka 3000 kr av årets vinst till ett välgörande ändamål i jul. Det är mitt sätt att ge tillbaka och tacka både er kunder, våra samarbetspartners och vår fantastiska värld för detta året. För visst finns det många anledningar att vara tacksam i jul? Och många viktiga frågor där 3000 kr skulle kunna göra en stor skillnad för vår omvärld. Av många goda ändamål att välja mellan så har jag och mina medarbetare på EcoBride valt ut 3 favoriter.  Men vilket av dessa projekt som får vår julklappspeng tänkte jag överlåta till er som följer oss på bloggen och på facebook att bestämma. Vilken fråga brinner just du för? Vem tycker du ska få 
3000 kr? 

 

Du röstar på vår facebook-sida fram till kl.12.00 den 23 december. Era röster avgör vilket av följande projekt som får en extra julklapp från oss!

 

Jag vill passa på att önska er alla en riktigt God Jul!

 

/Katharina Brunat, Grundare EcoBride

 

PS. Chanserna att just din hjärtefråga vinner ökar om du även tipsar dina vänner och ber dem att rösta de också. 

 

1) WWF - Rädda tigern

För 100 år sedan fanns det 100 000 vilda tigrar i världen. I dag finns det endast omkring 3 200 vilda tigrar kvar. En tragisk spillra.

Illegal jakt och ett ökat befolkningstryck är de främsta anledningarna till att tigrarna minskar i antal. På senare år har också användandet av malda tigerben i orientalisk medicin ökat kraftigt och tjuvskytte är vanligt. För att öka antalet tigrar måste tjuvjakten stävjas och WWF arbetar intensivt med detta i tigerns utbredningsområde och stöder omfattande tigerprojekt i bland annat Ryssland, Indien, Indonesien och Kambodja. 

Läs mer på www.wwf.se

2) Hungerprojektet - Jordens bästa affärsidé

Hungerprojektet investerar i människors driftighet och idérikedom och ger dem chansen att se sin egen potential. En stor del av världens problem med fattigdom och hunger beror på att kvinnor inte har samma sociala ställning som män. Om ett samhälle diskriminerar hälften av medborgarna står hälften av samhällets kunskap, engagemang och kreativitet outnyttjad. Kvinnor måste ses som jämställda och ha rätt att fatta beslut i frågor som påverkar deras liv och utveckling. I Hungerprojektets program utbildas kvinnor att bli beslutsfattare, att ta plats bland samhällets starkaste ledare och att bli entreprenörer på lika villkor. 

Läs mer på www.hungerprojektet.se

3) Hjärt och Lungfonden - Rädda kvinnohjärtat

Varje dag drabbas 41 kvinnor av hjärtinfarkt och nästan 4 500 kvinnor dör varje år. Syftet med Rädda Kvinnohjärtat - Go Red är att sprida vetskap om kvinnors hjärtsjukdomar och att samla in pengar till forsknings- studier som tar reda på skillnaderna mellan män och kvinnor. Vem som helst kan drabbas. Vi vet inte varför det är så men forskningen gör stora framsteg och är på väg att lösa många av gåtorna kring vår tids stora folksjukdom. Läs mer på www.hjart-lungfonden.se

 

 

 

Vem vill du ska få EcoBrides julklapp? Rösta på www.facebook.com/ecobride 

senast den 23 december 2011. Du bestämmer!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln