headerfoto

Hon skapar personliga fotografiska berättelser från bröllop

Söker ni fotograf i Stockholm med omnejd? Då är vi glada att kunna presentera en av våra nya samarbetspartners – fotograf Erika Petersdotter som driver Studio Ankungen i Sundbyberg.

 

Hej Erika, berätta lite om din verksamhet!

- Jag startade som frilansfotograf 2009 och flyttade sedan in i min lokal i Sundbyberg och började bedriva studioverksamhet 2012. Jag har specialiserat mig på porträttfotografi och bröllop. Jag vill skapa fotografier som väcker känslor, därför ligger mycket tanke och hjärta bakom varje bild.

 

Vad är din specialitet som fotograf?

- Att skapa berättelser genom fotografi. Bröllop är som gjort för att fotograferas i berättande form! Och varför nöja sig med själva bröllopsdagen? Det finns mycket, mycket mer som bidrar till sagan; berättelsen före, inbjudan, möhippa/svensexa, steg på vägen till altaret... bara fantasin sätter stopp.

 

På vilket sätt visar Studio Ankungen omtanke om människor och miljö?

- I den mån jag kan använder jag miljövänligt material och tillvägagångssätt, dock utan att ge avkall på kvalitet. Jag har försökt tänka utifrån ett hållbart perspektiv då jag har köpt mycket på second hand vad gäller inventarier och jag har köpt teknisk utrustning av hög kvalitet som inte behöver bytas ut i första taget. Det finns även en reflektion över tillverkningsprocessen av mina produkter, ex. var kommer mitt papper ifrån och hur har det tillverkats?

 

Vilka värderingar driver dig som fotograf?

- Jag försöker vara en god förebild, i mitt yrke är det kanske extra viktigt med hur man förmedlar stereotyper och reflekterar över dem. Hur jag porträtterar människor har betydelse för hur andra ser på dem. Därför har jag ett stort ansvar att reflektera över hur jag arbetar med stereotyper och även ifrågasättandet av dessa, när ska de förstärkas och när ska de brytas?

 

Vad vill du hälsa våra läsare och medlemmar i EcoBride Club?

- Ska ni gifta er och letar fotograf? Jag bjuder på en fika där vi kan diskutera vad ni är ute efter och se om jag är rätt fotograf för er. Hör av er så bokar vi en tid som passar.

 

Läs mer på www.studioankungen.se

Foto: Erika Petersdotter, www.studioankungen.se

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln