headerfoto

DIY egen skönhetsvård: problemhy

Senast skrev jag om ansiktsmasker att göra själv, denna gång tipsar jag om ingredienser du kan hitta i skafferiet som fungerar på problemhy. (Obs! Har du allvarliga problem bör du först söka hjälp hos en hudläkare så att du inte förvärrar symptomen.) Tänk på att som vanligt testa dig fram vilket som fungerar bäst för just din hy, och gör inga kurer för första gången dagen före ditt bröllop utifall du skulle få en allergisk reaktion. Välj ekologiska ingredienser eftersom dessa är obesprutade. Lycka till!

PS: Har du något skönhetstips som fungerar på din problemhy? Tipsa oss gärna längst ner i kommentarsfältet.

/Anna

Acne

Jordgubbsmask
5 jordgubbar
3 tsk vetekli
1 msk aloe vera juice (ta citronjuice om du inte har aloe vera hemma)

Mosa ihop till en massa och lägg på huden. Låt verka tills det torkat. Tillsätt sedan lite ljummet vatten och skrubba sedan huden med massan innan du sköljer av den. Avsluta med att skölja med kallt vatten. Denna mask fungerar bra på pormaskar. 

Rosacea, psoriasis med mera

Gurkmejamask
1 tsk gurkmeja
1 msk honung
1/2 fint riven potatis

Gurkmeja kan användas på akne, rosacea och psoriasis då det har en inflammationsdämpande och antioxidantisk effekt precis som honung. Potatisen "drar ut" orenheter men uteslut potatisen om du är mycket torr.

Irriterad hy, solsveda med mera

Persiljemask
3 kvistar persilja
5 cm gurka
1 äggula
Några droppar olja (mandel, kokos, argan, oliv)

Mixa. Lägg på i ansiktet. Låt verka tills det torkat in. Gurka är renande och svalkande och klorofyllet i persiljan är antiseptiskt. Välj olja efter vad du har hemma. Arganolja är en riktig superolja.

Celluliter, bristningar med mera

Kaffeskrubb
några msk Kaffesump
1 msk kokosolja eller arganolja

Min personliga favorit! Detta är ett smart sätt att ta vara på kaffesump. Kokosolja eller arganolja är lyxigt men inte nödvändig då kaffesumpen i sig innehåller olja som gör dig jättelen. Kaffe innehåller antioxidanter som skyddar huden mot farliga ämnen. Kaffe sägs även ge resultat mot bristningar och celluliter. Arganolja sägs vara föryngrande och bra mot det mesta.

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln