headerfoto

Bröllopsbilder med empati och närvaro

Har ni svårt att känna er hemma i den traditionella bröllopsfotografin? Att bestämma bröllopsfotograf är ofta ett mycket personligt val. Personkemi med fotografen är lika viktigt som pris, erfarenhet och fotografisk stil. Vår samarbetspartner Fotograf Micke Sjömilla i Stockholm vill lyfta in mer empati och närvaro i bröllopsfotografin.

Hej Micke, berätta lite om din verksamhet!
- Mitt företag Fotograf Sjömilla startade 1995 och var frukten av en stor passion för bild i alla dess former. Mina bilder bygger på en dokumentär fototradition och jag ger inga instruktioner till de människor jag ska fotografera. Jag jobbar mycket i svartvitt, men också i färg, och lägger stor vikt vi efterbearbetningen av bilderna.

Varför väljer man just dig som bröllopsfotograf framför alla andra fotografer i Stockholmsområdet?
- Mina kunder är ofta brudpar som inte känner sig hemma i den traditionella bröllopsfotografin. Jag vill att brudparet ska känna sig obesvärade och lugna inför min kamera och vara sig själva.

På vilket sätt visar du omtanke om människor och miljö?
- Jag brinner verkligen för klimatfrågan. Bland annat var jag med och startade gruppen Föräldravrålet som uppmanar samtliga politiker att ge klimatfrågan högsta prioritet och göra det lättare för privatpersoner att leva klimatvänligt. Jag föreläser även om ADHD och Bipoläritet och vill visa att det finns en styrka och livsbejakande energi och inte bara svårigheter.

Varför ska man välja att anlita en bröllopsfotograf istället för att låta nån av gästerna ta bilder?
- Det är svårt för gästen att snabbt förflytta sig från en situation till en annan och att ställa om sig från ett känsloläge till ett annat. Gästen är ju på bröllopet för att vara social i första hand medan fotografen är där för att jobba. Ett jobb som kräver koncentration och total närvaro i stunden. Och sist men inte minst - en proffsfotograf  har rutin och säkerhet när det gäller det tekniska.

Vad är ditt bästa tips till brudpar när de ska välja bröllopsfotograf?
- Se till att träffa fotografen först innan ni bestämmer er. Första mötet är alltid viktigt för personkemin. Man framför allt; tänk efter noga vad det är för sorts bilder ni vill ha för att minnas er stora dag i framtiden. Alltså, låt magkänslan styra ert val!

Läs mer på www.fotografsjomilla.se

Foto: Mikael Sjömilla, fotografsjomilla.se

Söker ni fotograf på er ort? Bli medlem i EcoBride Club!  

Som medlem i EcoBride Club får du personliga kontaktuppgifter till våra utvalda samarbetspartners och kan ringa eller maila dem direkt för att få personligt stöd i er bröllopsplanering. EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln