headerfoto

Hur får ni den perfekta bröllopsresan?

Smekmånaden. Utmattade, glädjefyllda och fulla av minnesvärda berättelser. Jag kommer att skriva om den perfekta bröllopsresan. Där ni kan pusta ut, ta vara på varandra och njuta. Innan vi ger oss iväg till spännande orter runt om i världen tänker jag gå igenom planeringstips inför bröllopsresan.

/Amanda Borneke

Vart bär resan av för er, vill ni åka till exotiska breddgrader eller upptäcka nära svensk natur? Värt att fundera på!

 

När ska ni resa?  
Mitt enda tips här är att inte lägga smekmånaden för nära er bröllop. Detta för att 1) Det är dyrt med bröllop, detta ger er chansen att spara upp en budget och göra en rejäl resa 2) Genom att resa senare så förlänger ni också bröllopskänslan istället för att allt ska vara över på några veckor. Jag skulle säga att ni kan vara ett år i förväg med själva planerandet av var och när ni vill åka. Ni kan dock boka resan minst ett halvår i förväg. Då får ni exakt vad ni vill ha och ni riskerar inte att något är fullbokat. 

Var ska ni resa? 
Det är möjligheten och the money som avgör vart resan går. Att tänka på är hur mycket lyx och glamour ni vill ha det under resans gång. Resmålet kan vara en vandring i de norska fjällen, en weekend till romantiska Florens eller en kryssning i Karibien. Det är bara NI som kan avgöra vilken resa som kommer bli bäst för ER.

Hur ska ni resa och bo? 
Att resa miljövänligt är att se på de alternativa färdsätten istället för att flyga. Det är viktigt att inte se detta som ett hinder utan se alla de möjligheterna som öppnas upp när ni inte ska ta flyget till ert resmål. Det går även att tänka att det inte är resmålet som är de viktigaste utan resan dit. Ett alternativt färdsätt är till exempel med tåg, elbil, båt, vandring eller varför inte cykel?  

Att välja ett miljövänligt boende kanske inte är det enklaste heller, men räds icke! Det är därför jag finns här. I mina framtida inlägg så kommer jag att fokusera på miljövänligt boende efter vad ni läsare vill höra. Det ni ska tänka på gällande boendet är hur ni vill leva när ni är bortresta. Om ni vill ha lugn och ro ska ni undvika hotell för barnfamiljer. Om ni vill ha ett adrenalinpumpande äventyr ska ni välja ett hotell eller ort där det finns upplagt för den typen av äventyr.

Vad ska ni göra på resan? 
Det är viktigt att ni planerar vad ni ska göra utefter bådas behov och vad ni har råd med. Sätt gärna en högre budget än vad ni planerar att göra av med. På så sätt finns det pengar över för att göra spontana dagsresor eller lyxa till det under resans gång. Lämna även plats för pauser om ni planerar in mycket aktiviteter. Risken finns att det kan kännas stressigt om för mycket är planerat vilket gör att ni inte njuter av resan eller av varandra. Planera gärna även in egentid. Det låter kanske lite konstigt men är väldigt viktigt även på smekmånaden, och extra viktigt om ni reser med varandra under en lång tid. 

Viktigt att tänka på 
Inför detta så har jag gjort lite research på vad som brukar vara de vanligaste misstagen inför en bröllopsresa, så att ni slipper göra samma misstag.

  • Betala resan med ett kreditkort. Oftast så ingår reseförsäkringar vid köp av resan med ett betalkort. Då behöver ni inte heller lägga till några dyra försäkringar på vägen. Smart va? 
  • Ha samma efternamn på biljetten som i passet. Annars kan ni bli nekade inresa vid en passkontroll. Var noga med att boka resan i “rätt” efternamn ifall någon av er väljer att ta den andres namn vid vigseln. 
  • Vaccinera er i god tid. Vaccin kan vara både kostsamt och tidskrävande så gör det i god tid. Det skulle vara förargligt om någon av er skulle vara magsjuk under er romantiska smekmånad. 
  • Tala om för alla att ni är på bröllopsresa. Då menar jag att researrangörer, flygpersonal, hotellpersonal etc. ska få veta att ni är på er smekmånad. Par på bröllopsresa brukar ofta få lite extra uppmärksamhet. 
  • Pussla ihop resan själv. Den som vrider och vänder på alla alternativ kan spara många tusenlappar när det gäller att resa miljövänligt. Vilket tror ni till exempel är billigast av tåg eller flyg? Oftast tåget faktiskt! Jag vet att det är lockande att köpa ett färdigt bröllopspaket, men det är oftast mycket dyrare än om ni sätter ihop resan själva. 

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln