headerfoto

Läskiga läppglans

Jag erkänner. Jag är beroende. Läppglansberoende. Kommer inte riktigt ihåg hur det startade. Kanske när jag jobbade på Aftonbladet och gick förbi nöjesredaktionens plutande läppar varje morgon, kanske redan när jag fick min första pojkvän i högstadiet eller kanske var det ännu tidigare bland nariga stallkompisar på ridskolan där alla bara var tvugna att ha ett "Läppomoj" dvs ett Nivea i klassisk blå plåtburk.

I vuxen ålder har jag lärt mig varför man så lätt blir läppglansberoende och ju mer jag kikar på innehållsförteckningen i smink överlag så blir jag mörkrädd. Därför blir jag inte förvånad när jag läser DN:s läppglans test i veckan. 

 

Flera doftämnen som finns i vanliga läppglans kan ge eksem och irriterad hud, enligt ett test som Testfakta genomfört, skriver tidningen. 

Testfakta har låtit det franska laboratoriet Eurofins testa åtta läppglans från märkena Lancome, Maybelline, Max Factor, Clinique, Isadora, L´Oreal, Body Shop och ACO. I fyra av de åtta produkterna förekommer elva av de 26 mest allergena doftämnena. Lancomes läppglans innehåller Limonene och Linalol, två ämnen som kan ge hudirritation och överkänslighetsreaktioner som till exempel klåda, torrhet och rodnad. 
Läppglanset från L´Oreal innehåller bland annat Benzyl Bensoate som kan irritera slemhinnor och ögon och räknas som ett av de 13 allra värsta allergena ämnena, enligt EU:s vetenskapliga kommitté. Även ämnet Geraniol som ingår i Body Shops produkt räknas in bland de 13 värsta allergenerna, och kan ge hudirritationer.

Läs mer här >

 

För fyra år sedan testade jag ekologiskt läppglans för första gången och blev helt såld. Det var Dermanords läppglans och fortfarande har jag ett Dermanord-glans i varje handväska så jag inte riskerar att stå utan.  Jag har nog 20 läppglans i olika färger och av olika märken. Jag använder alla. Stoppar dem i olika väskor, jackfickor, nessesären, skrivbordslådan... Höstens nya favorit i Nvey Eco:s lip lustre i färgen Coco Honey som du just nu kan vinna ditt eget ex av i vår Facebook-tävling

 

Med tanke på vad traditionella läppglans innehåller så är det ju inte så konstigt att man blir beroende. Att vara beroende av ekologiskt läppglans känns lite bättre. Då är fokus på näringsrika ingredienser som tillför fukt och vitaminer och håller läpparna mjuka och smidiga. Eller så kanske det bara är jag som är helt såld på läppglans? :) 

 

Här kommer mina personliga topp 3 favoriter: 

 

Dermanord Wildberry, ca 145 kr

 

Nvey Eco lip lustre Coco Honey, ca 265 kr

 

Lisen Organics Citron/Mynta, ca 70 kr

Foto: LisenOrganics.se

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln