headerfoto

Tankeverksamheten

Gästbloggare: Sara Bengtsson

 

Genom min blogg och även genom att gästblogga här på EcoBride så har vi mer eller mindre bjudit in hela svenska folket till planeringen av vårt bröllop, eller i alla fall de som är intresserade. Så i några veckor framöver kommer ni kunna följa mig och min fästman Daniel i vår planering till det perfekta bröllopet! Och jag hoppas att jag kan inspirera andra blivande brudpar att välja ett miljövänligt bröllop.

Att vi valde ett ekologiskt bröllop var inte från början en självklarhet. Månader av planering gick åt att sålla ut mellan den ena onödiga bröllopsprylen efter den andra. Från början ville jag ha allt! Jag ville servera oliver ur små skålar formade som svanar och jag ville ha en två meter hög tårta. Jag ville ha en chokladfontän och jag ville fylla hela rummet med färgglada ballonger. Den ena idén avbytte den andra.

När denna känsla av att vilja ha allt hade lagt sig insåg jag hur mycket onödiga saker som finns där ute och hur lätt det är att hamna i slit-och-släng tänket. Jag behövde tänka om, börja om från början igen.
Jag och Daniel bestämde oss först för att bara köpa dekor på second-hand. Det har blivit allt från ljusstakar till assietter, skålar och silverbrickor. Ur miljösynpunkt så slipper man producera alla dessa saker och dessutom går pengarna till välgörande ändamål. När vi är klara med dem åker de tillbaka till affären igen och kan säljas på nytt till förmån för välgörande ändamål. Så när jag köpte den där första assietten på second-hand visste jag att detta var rätt!
Daniel kom med förslaget att ha naturtema på bröllopet och då föll allt på plats. Vi visste att vi höll på att planera vårt drömbröllop!

Så nu vet ni hela historien om hur det kom sig att vi ska ha ett ekologiskt bröllop. Nästa vecka ska jag berätta lite om små detaljer i vår planering som har gjort stor skillnad, både i plånboken men också för vår natur.

 

Hej så länge! /Sara

 

Lär mer om Saras bröllopsplanering på hennes blogg Lilla Bröllopsmonstret>

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln