headerfoto

Skapa din egen sommarbukett

Enligt svensk tradition var det den blivande brudgummen som skulle plocka en bukett till sin blivande brud som han sen överlämnade på kyrktrappan innan de gick in i kyrkan tillsammans.

Att plocka sina egna blommor och göra sin egen bukett kan vara ett passande sätt att utrycka sin personliga smak men också ett sätt att spara pengar och vara extra miljövänlig. Tänk bara på att inte plocka blommor som är fridlysta.

Beroende på när under sommaren du väljer att gifta dig så finns det ju olika blommor från syren i maj till färgglada höstlöv. Det är bara fantasin som sätter gränser. Själv skulle jag nog välja pioner från pappas trädgård, min mamma var trädgårdsmästare och i trädgården som hör till huset där jag växte upp finns massa vackra blommor. 

/Ellen Csòrdás

Foton: Pixabay

Vill du ha fler miljövänliga tips inför ditt bröllop?

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln