headerfoto

Annorlunda vigselplatser

I spåren efter Kate och Williams vackra vigsel i Westminister Abbey i våras upplever nu England en bröllopsyra som sällan skådats. Kanske kan det vända de senaste årens statistik som visat engelsmännens falnande intresse för att ingå äktenskap.

Särskilt populärt är det att välja en alternativ vigselplats visar en undersökning. Eller vad sägs om London Zoo, maskinrummet under Tower Bridge, London Eye, en hästkapplöpningsbana, en fotbollsstadion, Absolut Icebar eller Daily Mirrors centralredaktion? Utöver uppräknade exempel finns idag över 5000 licensierade vigselplatser. Men att välja ett utomhusbröllop, det är inte engelsmännens kopp te. Då känns ett hotell, ett museum eller ett bibliotek lite mer...hmm...engelskt helt enkelt. 

 

 

5 annorlunda vigselplatser: 

 

1. Galleri. Är din älskade eller ni båda konstintresserade? Gift er i ett galleri! 

 

2. Museum. Har ni något specialintresse? Finns det ett museum som visar just ert intresse? Eller ett speciellt minne kopplat till något museum? Fråga om ni får viga er där! 

 

3. På hög höjd. Göteborgshjulet, Kaknästornet, Turning Torso, stans vattentorn, flygledningstornet på Arlanda eller kanske i ett flygplan eller en luftballong? 

 

4. Biografen.  Är ni riktiga cineaster? Hyr en biosalong för vigseln. Med eller utan filmvisning före eller efter vigselceremonin. Finns i olika storlekar för både stora och små bröllop. 

 

5. Idrottsarena. Andas ni både fotboll eller älskar ni stans hockeylag utan gränser? Kanske är det golfklubben som ligger er varmast om hjärtat eller så är bowlingbanan ert andra hem? Prata med "er" idrottsklubb, flera hyr ut hela eller delar av sina lokaler för både vigsel och fest. 

 

Har du tips på en annorlunda vigselplats? Skriv och berätta! 

Foto: Dick Gillberg/goteborg.com

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln