headerfoto

DIY Vimplar Del 2

Här kommer äntligen tipset om vintagevimplar gjorda av min mormors spetsgardin! Vimplar känns alltid piffigt och festligt till festen! Du kan hänga dem ovanför en dörr, inomhus i taket, ute i ett träd, eller ovanför middagsbordet. jag valde att sy vimplar av en gammal gardin, men det går såklart att sy av vilket tyg som helst. Syr man av tunns spets så räcker det med att sicksacka kanterna - eller som jag gjorde - sy på en liten extra volang runt kanterna. (Syr du i annat tyg så blir det snyggast att vändsy.) Nedan ser du hur jag gjorde!
Lycka till!
/Anna

Vimplar DIY i vintagespets - EcoBride för ekobröllop
Vimplar DIY i vintagespets - EcoBride
Foto: Anna Hjärp

DIY Vimplar av vintagespets

Material:
Tag vad du haver; spetsgardin, kantband, volang, spets, garn/snöre (att hänga vimplarna i), kartongbit (för mall), symaskin.

Gör så här:
1. Klipp ut en lite avlång trekant i en bit kartong - gör den något större än du sedan vill ha dina vimplar eftersom det försvinner en del för sömsmån.
2. Lägg mallen på tyget och rita av och klipp ut. Jag gjorde 42 stycken (vilket i slutändan ger 21 vimplar och ca 5 meter lång vimpel beroende på hur stora du gör dem och hur mycket mellanrum det är mellan vimplarna.)
3. Lägg vimplarna två och två och sicksacka ihop dem. (Använder du annat tyg än genomskinlig spets föreslår jag att du vändsyr och lämnar kanten upp till öppen.)
4. Jag mätte sedan ut och sicksackade fast en bit spets längst ner som jag klippt ut från mormorsgardinerna. (Ej nödvändigt!)
5. För lite extra piff vändsydde jag fast en liten bit volang från en annan stuvbit jag hade på sidorna av varje vimpel. (Ej heller detta nödvändigt!)
6. Mät ut och nåla fast varje vimpel på bandet/garnet du har valt - vik in en liten kant och sy fast dem med sicksacksöm. Se till så att bandet ligger rätt och att de hamnar med den sidan du önskar framåt.

Klara att hänga upp inför festen!

För fler bröllopstips - bli medlem i EcoBride Club

Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet, fråga om någon vill sälja sin klänning, bolla inspiration och idéer med andra brudpar samt få tips från våra samarbetsparters och bröllopsexperter. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. Bli medlem i EcoBride Club på facebook - helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln