headerfoto

Hur du gör en naturlig brudsminkning

Jag ska bjuda er på en naturlig sminkning som de flesta kan klara av med lite övning. Min plan är att sminka mig själv till bröllopet dels för att spara pengar, jag kan använda make up som jag vet fungerar på mig och som är bra för miljön och för att jag är nöjd med mitt egna resultat och att jag fortfarande ser ut som mig själv - vilket känns viktigt för mig. 

De produkter jag har använt mig av har de flesta hemma så i miljöns namn vill jag uppmuntra alla att använda ögonskuggor och puder som ni har liggandes, det växer nämligen inga bakterier i dem. Det du behöver tänka på är att en mascara håller i ca 6 månader och en foundation i ca 12 månader beroende på förpackningen.


/Ellen


Det finns ett par tips att tänka på när det kommer till smink:

1. Använda en foundation utan SPF eftersom SPF-partiklarna kan reflekteras vid blixt, vilket kan göra att du se blek ut. Till vardags rekommenderar jag minst SPF 30 för ansiktet för effektivast skydd.

2. Tänk på att mycket av färgen försvinner i kameran. När jag sminkade mig (för att ta de kort ni ser här) tyckte jag att sminkningen var mörk men på bilderna så ser den inte alls så mörk ut.

3. Om du nu planerar att sminka dig själv var inte rädd för att prova nya saker. Börja i tid så du till bröllopet får ett fint resultat. Igenting är omöjlig!

Inspirationen till denna sminkning hittade jag på youtube.se. Tanken är att det ska vara en naturligt och romantisk sminkning som alla klarar av.

Ansikte: Jag har använt en foundation för fet hy, denna foundation är extra matt. Jag har även använt highlighter på näsbenet, pannan och under ögonbrynen. Vid val av bronzer  rekommenderar jag en som är matt och bara ett par nyanser mörkare än din egen hudton, och den har jag applicerat under käkbenen och längst tinningen. Rouge här har jag varit väldigt försiktig och valt en lätt rosa nyans som jag applicerat på kindernas högsta punkt.

Ögon: Jag har använt mig av fyra olika nyanser som går i brun-rosa. Den mörkaste färgen har jag använt för att framhäva ögats form, den appliceras i ögonvecket och längst nedersta fransraden till ögats mitt. Den nästa mörkaste använde jag för att sudda ut den mörkare. Den nästa ljusaste skuggan har jag applicerat över hela ögonlocket. Den ljusaste skuggan är en highligther. Den appliceras i ögats innersta hörn, längst fransraden och längst ögonbrynet. Applicera mascara och lösögonfransar om du vill. Fyll gärna i ögonbrynen.

Läppar: Jag valde ett läppstift som förstärker min naturliga läppfärg. Men eftersom ögonskuggan är relativt neutral så kan du välja en stark röd eller rosa färg om du vill det. Tips: För att göra läppstiftet matt använde jag lite färglöst puder, vilket gör att färgen håller bättre.

Lycka till! 

Följ våra bröllopsbloggare Ellen & Gustav, varje vecka, hela vägen fram till bröllopet! Läs alla deras samlade inlägg här >​
 

Dags för bröllopsplanering? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln