headerfoto

Forever Unique Jewelry satsar på återbruk


Letar ni efter personliga smycken till bröllopet? Något som är unikt just för er  och som har ett bestående värde? Det är just detta som är idén bakom Forever Unique Jewelry
Möt Linda Manding, designern som satsar på återbruk och gör om gamla antika smycken till moderna personliga ögonstenar.


Hej Linda, berätta lite om din verksamhet!
Forever Unique Jewelry startades 2008. Företagets namn sammanfattar min vision att skapa vackra smycken som är unika och som har ett bestående värde. Som ägare av mina smycken så kan du vara säker på att du inte kommer att stöta på någon annan som bär ett likadant. Vi har satsat på att ha ett brett urval av stil och design. Vare sig du föredrar det mer diskreta klassiska eller om du önskar göra ett riktigt statement med ett exklusivt Haut couture smycke, så är min tanke att du ska kunna hitta det hos oss. Hittar du inte vad du söker, så tillverkar vi det åt dig!

Hur började det?
- Jag har alltid älskat gamla smycken, jag minns än idag hur jag som barn beundrade min mormors smycken och tänkte att en dag kommer jag också att bära sådana juveler. Ett utav de första smyckena som jag skapade var en ring, tillverkad av delar från två av min mormors öronclips. En ring som jag aldrig kommer att släppa ifrån mig.

Varför har du valt att satsa på återbruk istället för nyproduktion?
Antika smycken är gjort med ett sådant fantastiskt minutiöst hantverk och jag tycker det är så hemskt att dessa faller i glömska eller att de helt enkelt slängs. För mig har varje smycke sin egen historia och den bygger jag vidare på när jag skapar nya smycken.

Var hittar du material?
- Varje smycke är tillverkat av delar från antika smycken från tidsperioden 20- till 60-talet som jag hittar under mina resor världen över. Materialen är ofta antika Swarovskistenar och pärlor, tjeckiska pärlor, sötvattenspärlor, mässing, Sterling silver och guld. Från och med i år så gör jag även accessoarer.

Var kan jag köpa dina smycken?
- Du hittar våra smycken hos återförsäljare både i Stockholm och i Belgien och självklart i vår webbshop. Vi är baserade i Bryssel men är ofta på besök i Sverige. Det går även bra att boka tid för en personlig konsultation för att få något unikt och skräddarsytt smycke just för dig och efter dina önskemål.

Har du något tips för hur man ska tänka när man väljer smycken till bröllopet?
- Gå helhjärtat på din känsla och välj något som får dig att känna dig vacker. Det är din dag och du förtjänar att känna dig unik och vacker! 

Läs mer på www.foreveruniquejewelry.com
 

Erbjudande!

Som medlem i EcoBride Club får du 10 % rabatt på hela kollektionen från Forever Unique Jewelry! Är du inte medlem ännu?  Läs mer och registrera dig här. Medlemskap i EcoBride Club är helt kostnadsfritt. 
 

På antikmarknad i Paris. Foto: Johanna Westin/den sjungande fotografen & Forever Unique Jewelry

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

Retro, vintage eller skräddarsytt just för dig och din personlighet? Våra samarbetspartners har kanske just dina smycken, accessoarer och drömklänning! Som medlem i EcoBride Club får du personliga kontaktuppgifter till våra utvalda samarbetspartners och kan ringa eller maila dem direkt för att få personligt stöd i er bröllopsplanering. EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln