headerfoto

Forever Unique Jewelry satsar på återbruk


Letar ni efter personliga smycken till bröllopet? Något som är unikt just för er  och som har ett bestående värde? Det är just detta som är idén bakom Forever Unique Jewelry
Möt Linda Manding, designern som satsar på återbruk och gör om gamla antika smycken till moderna personliga ögonstenar.


Hej Linda, berätta lite om din verksamhet!
Forever Unique Jewelry startades 2008. Företagets namn sammanfattar min vision att skapa vackra smycken som är unika och som har ett bestående värde. Som ägare av mina smycken så kan du vara säker på att du inte kommer att stöta på någon annan som bär ett likadant. Vi har satsat på att ha ett brett urval av stil och design. Vare sig du föredrar det mer diskreta klassiska eller om du önskar göra ett riktigt statement med ett exklusivt Haut couture smycke, så är min tanke att du ska kunna hitta det hos oss. Hittar du inte vad du söker, så tillverkar vi det åt dig!

Hur började det?
- Jag har alltid älskat gamla smycken, jag minns än idag hur jag som barn beundrade min mormors smycken och tänkte att en dag kommer jag också att bära sådana juveler. Ett utav de första smyckena som jag skapade var en ring, tillverkad av delar från två av min mormors öronclips. En ring som jag aldrig kommer att släppa ifrån mig.

Varför har du valt att satsa på återbruk istället för nyproduktion?
Antika smycken är gjort med ett sådant fantastiskt minutiöst hantverk och jag tycker det är så hemskt att dessa faller i glömska eller att de helt enkelt slängs. För mig har varje smycke sin egen historia och den bygger jag vidare på när jag skapar nya smycken.

Var hittar du material?
- Varje smycke är tillverkat av delar från antika smycken från tidsperioden 20- till 60-talet som jag hittar under mina resor världen över. Materialen är ofta antika Swarovskistenar och pärlor, tjeckiska pärlor, sötvattenspärlor, mässing, Sterling silver och guld. Från och med i år så gör jag även accessoarer.

Var kan jag köpa dina smycken?
- Du hittar våra smycken hos återförsäljare både i Stockholm och i Belgien och självklart i vår webbshop. Vi är baserade i Bryssel men är ofta på besök i Sverige. Det går även bra att boka tid för en personlig konsultation för att få något unikt och skräddarsytt smycke just för dig och efter dina önskemål.

Har du något tips för hur man ska tänka när man väljer smycken till bröllopet?
- Gå helhjärtat på din känsla och välj något som får dig att känna dig vacker. Det är din dag och du förtjänar att känna dig unik och vacker! 

Läs mer på www.foreveruniquejewelry.com
 

Erbjudande!

Som medlem i EcoBride Club får du 10 % rabatt på hela kollektionen från Forever Unique Jewelry! Är du inte medlem ännu?  Läs mer och registrera dig här. Medlemskap i EcoBride Club är helt kostnadsfritt. 
 

På antikmarknad i Paris. Foto: Johanna Westin/den sjungande fotografen & Forever Unique Jewelry

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

Retro, vintage eller skräddarsytt just för dig och din personlighet? Våra samarbetspartners har kanske just dina smycken, accessoarer och drömklänning! Som medlem i EcoBride Club får du personliga kontaktuppgifter till våra utvalda samarbetspartners och kan ringa eller maila dem direkt för att få personligt stöd i er bröllopsplanering. EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln