headerfoto

World Fair Trade Day 11 maj

På lördag, 11 maj, är det World Fair Trade Day. Tanken är företag och människor över hela världen ska sätta fokus på rättvis handel. För oss på EcoBride är det en självklarhet att begreppet ”eko” inte bara omfattar miljö utan även socialt ansvarstagande, etik och hållbar ekonomi. Därför passar vi på att tipsa om 5 saker som ni som brudpar enkelt kan göra som konsumenter på er väg mot drömbröllopet. Personligen ska jag fira lördagen med att kika lite närmare på Frogpearls sommarkollektion med rättvist producerade pärlsmycken och unna mig en lyxig fairtrade chokladfika! Happy World Fair Trade Day!

/Katharina

Läs mer om Word Fair Trade Day 11 maj>

 

 

6 sätt för blivande brudpar att uppmärksamma World Fair Trade Day:

  1. Nominera kaféer eller restauranger som tar steg för Fairtrade och var med i Fairtrade Sveriges utlottning av en årsförbrukning Ben&Jerry Fairtrade glass. Perfekt bröllopspresent till er själva!
  2. Ät en romantisk middag med din blivande och fråga restaurangen efter Fairtrade-märkt vin
  3. Beställ ett blomsterbud med Fairtrade rosor till din blivande. Välj en florist som är medlem i Fair Flowers Fair Plants som tex. vår samarbetspartner Valborgs Blomster i Göteborg. 
  4. Beställ rättvist producerade skjortor till brudgum och bestman hos The Fair Tailor.
  5. Fråga er juvelerare om diamanterna i era ringar är certifierade enligt Kimberley-processen som säkrar att det inte är sk. "blodsdiamanter". Mer information om varför det är viktigt med rättvist producerat guld,  silver och diamanter hittar ni även hos vår samarbetspartner Ateljé Johanna E
  6. Shoppa rättvist producerade accessoarer och smycken till bröllopet. Alla medlemmar i EcoBride Club har bland annat 10% rabatt hos vår samarbetspartner Frogpearl.


 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln