headerfoto

Inspiration från Fyra Bröllop i TV4

Gästbloggare: Sara Larsson

 

Nu har alla avsnitt av vår vecka i Fyra bröllop visats. Självklart har jag varit nervös, inte ofta man är med på rikstäckande TV i en hel vecka! För inte nog med att vi planerade vårt eget bröllop utan filminspelningen höll på hela förra sommaren!

 

Nu i efterhand är jag otroligt stolt över vårt ekologiska bröllop. Vi lyckades väldigt bra med alla detaljer och det är lite synd att det inte framkommer mer i TV. Bland annat så hade vi handgjorda löpare i ekologiskt tyg och även maten var helt ekologisk vilket inte framkom tyvärr.

 

Bröllopstårtan

At ordna ett helt ekologiskt bröllop var tyvärr inte det lättaste alla gånger och det var mycket som strulade. Att hitta en ekologisk bröllopstårta till exempel, det vara många bagerier som lovade en himla massa saker men i slutändan så kröp det fram att de ändå bara kunde baka "en delvis ekologisk tårta" eller "en bröllopstårta dekorerad med ekologiska blommor" och det duger inte! Det hela löste sig när vi beklagade oss för vår cateringfirma och de tog på sig att baka en ekologisk tårta trots att de egentligen inte brukar göra bakverk. Men det blev jättegod och lager på lager med ringblommor precis som vi ville ha! Ibland är lösningen närmare än man tror. På toppen dekorerade vi med en figurin som jag har ärvt av min mormor och morfar.

 

Brudklänningen

En annan sak som var svårt att fixa var en ekologisk klänning. Jag letade vitt och brett efter en begagnad klänning som passade mig. Men jag har en lite annorlunda stil och skulle aldrig nöja mig med en klänning bara för att den passar i storlek, den måste passa i stil också! Att sy upp en från grunden i ekologisk tyg var tyvärr aldrig ett alternativ p.g.a av budgeten. Vi valde att lägga ner pengarna på maten och våra gäster i stället.

Jag hade dock hittat en helt underbar klänning second-hand men som tyvärr inte var i rätt storlek. Det ordnade jag med att söka upp en grym skräddare. Jag tog min blivande man i ena handen och min bröllopsklänning i andra och åkte hem till skräddaren. Efter en massa fixande och trixande hade han skapat en helt fantastisk korsett, slaktat den stackars klänningen och sytt om den till en kjol. Vår skräddare var verkligen helt underbar och gav sin egen prägel till kreationen, som ni säkert såg på TV!

Lite nervöst var det dock, ändringar behövdes göras och 2 dagar innan bröllopet kunde vi åka och äntligen hämta den färdiga klänningen. Började nästan gråta när jag såg hur fin den var eller så var det kanske för att jag äntligen hade en klänning!

 

Handgjorda bordsdekorationer

Något som faktiskt framgick i programmet var att vi hade gjort väldigt mycket själva. Det som jag är extra stolt över är alla de små virkade hjärtan som jag lade ner så mycket tid och kärlek på. Alla fick sitt eget hjärta personligt utsmyckat med små rosetter och knappar med personens namn på. De lade vi sedan på varje tallrik som bordsplacering Vi hade även sytt egna servetter i ekologiskt tyg, vi gjorde vår egen lilla logga på dem och de var väldigt populära och en och annan servett slank med gästerna hem!

 

Brudbuketten

Många frågar mig också om min brudbukett. Den består av ängs- och trädgårdsblommor. Dessutom var den bunden helt utan oasis som inte är så miljövänligt. Vi åkte runt i hela stan och letade efter en florist som fattade vad vi ville ha. Inte bara ekologiskt utan även personligt! Vi hittade en som lovade oss att hon skulle rensa grannens tomt på solrosor, då föll vi direkt!

 

Det är mitt tips till alla som planerar bröllop. Följ ditt hjärta och gör precis som du vill. Att göra allt ekologiskt kanske inte är så lätt men känslan man får av att man just haft den störta festen i sitt liv helt miljövänligt är helt oslagbar!

 

Och om ni undrar varför vi ställde upp i Fyra bröllop i TV4 så var det inte för att vinna en bröllopsresa utan för att få vara med om en helt unik upplevelse och förhoppningsvis sprida vidare ett budskap.

 

Hoppas ni hittade inspiration till ert bröllop!

 

/Hälsningar Sara fd Bengtsson numera Fru Larsson

 

 

 Läs mer på Saras egen blogg www.lillabrollopsmonstret.se

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln