headerfoto

Vera är EcoBrides nya bröllopsbloggare


Hej Vera, välkommen som EcoBrides bröllopsbloggare!

Tack, det ska bli kul! 


Vad kan läsarna förvänta sig av dina blogginlägg?
- Jag hoppas jag kan inspirera fler brudpar att göra mycket själva och även våga gå emot det "konventionella" bröllopet. Inte för att vi ogillar det utan för att bredda perspektivet. Jag kommer delge både tips, hur man gör egna saker, recept och mycket annat smått och gott. Och givetvis hur vår färd tills vi är gifta på ett personligt plan.

 

Berätta lite om dig och din fästman.
- Jag heter Vera och är 38 år. Jag är utbildad socionom som just nu studerar psykologi samtidigt som jag driver en webbshopen Maryfly.se tillsammans med min partner Tommy med fokus på ekologisk och naturlig skönhetsvård. Tommy är 32 år och studerar humanekologi och miljöteknik vid universitetet. Eftersom vi båda är studenter just nu kommer fokus på vårt bröllop bli ekonomiskt och så miljövänligt som det bara går. Därför har vi valt bohem/hippie/secondhand som tema. Vi kommer även göra så mycket vi kan själva. Vi vill visa att man på ett enkelt sätt och med mycket fantasi faktiskt kan skapa en fantastisk dag med nära och kära utan att man för den skull behöver ruinera sig.
Vi är två miljömedvetna personer där vår vardag hela tiden genomsyras av det ekologiska. Vi har inga barn, men har en katt. Vi bor i lägenhet men drömmer om vårt hus på landet där vi kan vara mer ett med naturen och vara mer självgående. På fritiden så sysslar vi med företaget, tränar och umgås med vänner.


När och var ska ni gifta er?
- Vi planerar att gifta oss sommaren, 2013. Vi har inte bestämt datum än då vi inte vet riktigt var och hur bröllopet ska vara än. Men det kommer ske i Småland i Vimmerby-trakten. Djursdala är en vacker liten by som ligger varmt i Veras hjärta. Vi kommer inte gifta oss i kyrkan, utan bli vigda på en äng.

 

Hur träffades ni?
- Vi träffades på en musiksajt för alternativa människor på internet. Tommy skickade mig ett meddelande om att jag hade bra musiksmak, och det satte i gång en mejlkonversation som slutade med en blinddate på Håkan Hellström konsert våren 2008 här i Göteborg. Sedan dess har vi varit ett par. Vi beslutade gemensamt att vi skulle gifta oss i samband med att jag vann en ekodiamant i en tävling och tänkte vi skulle använda den till något bra. Dessutom är det flera vänner och släktingar som gifter sig under 2012 så vi blev nog inspirerade.


Varför ekobröllop?
- Det finns inget annat alternativ för oss som miljömedvetna. Vi kommer dessutom ha en vegetarisk buffé och använda oss av närodlade ekologiska råvaror. Det blir även second hand-kläder och mycket lånat.


Hur långt har ni kommit i bröllopsplaneringen?
- Faktiskt inte speciellt långt. Det är ju över ett år tills vi ska gifta oss vilket gjort att vi står och stampar lite. Vi har ju dock planerat att göra ringarna av återanvänt guld, köpt en bröllopsklänning på second hand, planerat lite omkring maten och bröllopsbuketten. Men vi har långt kvar.

 

 

Följ med i Vera & Tommys bröllopsplanering det kommande året! Vera kommer att blogga varje helg här på EcoBride.se.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln