headerfoto

Varmt Lycka till Prins Carl-Philip och Sofia!

Idag sker vigseln mellan H.K.H. Prins Carl Philip och Fröken Sofia Hellqvist kl. 16.30 i Slottskyrkan på Kungliga slottet i Stockholm. Vi på EcoBride är nyfikna på hur mycket som är ekologiskt och miljövänligt producerat inför bröllopet. Vår förhoppning är att paret ska gå i Kronprinsessan Victoria och Prins Daniels fotspår där både middag och fest gick i miljöns tecken. EcoBride skrev om inte mindre än 13 punkter där Kronprinsessparet handlat med miljön i fokus. 

Än så länge har inte många detaljer släppts kring Prinsbröllopet, men ett par saker vet vi och som kan inspirera alla som går i giftastankar.

/Anna
 

  1. Inga presenter
    Istället för att önska sig saker har paret önskat sig bidrag till sin nyskapade stiftelse ”Prinsparets Stiftelse”, vars syfte är att främja och stötta barn och ungdomar i omsorgs- och utbildningsfrågor, ändamål som engagerar och ligger Prinsparet varmt om hjärtat. Undvik onödiga presenter och gör som Carl-Philip och Sofia - eller önska er t.ex. pengar till bröllopsresan för på så sätt slippa få massa saker som ni redan har eller inte kommer använda. 
  2. Miljövänlig transport
    Efter vigseln kommer brudparet färdas i kortege med häst och vagn från Kungliga Slottet för att avslutas nedanför Logården. Det är bra att tänka på att försöka ha vigseln och festplatsen nära varandra så gästerna slipper ta onödiga färdmedel mellan platserna, tänk gärna promenadavstånd. Som brudpar är bra färdmedel häst och vagn - eller varför inte cykel?
  3. Låna smycken från släktingar
    Nu kanske inte alla familjer har det lika juveltätt i sina släktingars smyckeslådor som kungahuset, men om ni frågar runt lite så brukar mormor/farmor/moster mer än gärna låna ut sina smycken, och kanske ni kan använda dem på ett nytt sätt. Själv satte jag mormors örhängen på mina skor och piffade på så vis upp ett par second hand skor.


PS: Vi återkommer på söndag med en rapport huruvida bröllopet innehöll några fler ekovänliga detaljer.Vi på EcoBride önskar Prins Carl-Philip och Fröken Sofia stort lycka till!  

Foto: Erika Gerdemark

Vill ni bolla idéer med andra brudpar som planerar bröllop?

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln