headerfoto

Alkoholfri ekodryck

Som nykterist, miljövetare och bartender har jag de senaste åren lagt fokus på att hitta alkoholfria gröna alternativ att dricka. Här listar jag mina all-time-favorites som passar till de flesta tillfällen! Siffran i parentes är systembolagets kod som kan användas för att beställa hem eller hitta liknande dryck. Bli gärna medlem i Ecobride Club på facebook och få tillgång till fler tips om alkoholfria ekobubblor! Vilken är din favorit ekodryck?  Ge oss dina tips i kommentarsfältet nedan!

/ Amanda

Ps. Fler tips på festliga ekodrycker får du här!


Öl, eko
Kung Markattas Ljus Lager, 33 cl. Ljus opastöriserad lager. Både malt och humle är ekologiskt odlat, vilket inte alltid är fallet för ekologisk öl. Helt klart bästa alkoholfria ölen! Säljs inte på systemet utan i mataffärerna, exakt vilka kan ni läsa på deras hemsida. 


Must, eko
Jus de Pommes Artisanal Pétillant, Frankrike, är en must gjord på äpple som ej ger sura miner. Passar dessutom till det mesta! (1990). Pris cirka 39kr.

 


Övrig dryck, eko
Saxhyttegubben 100% Blåbär. Ett alternativ till barn där drycken är söt och sträv med juiceliknande konsistens. En torr och utsökt delikatess! Säljs i mataffärerna. Pris cirka 70 kr.

Kommentar: Inlägget är uppdaterad då det tyvärr smugit sig in faktafel i den först publicerade versionen. Vi ber om ursäkt för detta. /Redaktionen

Foton: systembolaget, Kung Markatta och Saxhyttegubben.

Vill du ha fler tips inför ditt bröllop?

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln