headerfoto

Handla genom att inte handla!

Imorgon så är det En köpfri dag (Buy nothing day) och då kan ni agera utan att handla! Låter det krångligt? Det enda ni behöver göra är att ta en shoppingpaus och andas ut och strunta i att vara en del i konsumtionshetsen.


/Vera

5 tips på vad ni kan göra istället;

  1. Låna bok eller böcker på bibblan.
  2. Baka pepparkakor eller lussebullar.
  3. Ta en promenad i skogen.
  4. Se en film på tv:n.
  5. Bjud in några vänner för att spela brädspel.

Syftet med denna symboliska handling får er förhoppningsvis att tänka till och bidra till en ökad medvetenhet om er egen konsumtion. Här under kommer några frågor som ni kan ställa till er själva när ni ska handla något ex. inför ert kommande bröllop. Dessa frågor lär er att handla det ni verkligen behöver och inte impulsköpa något som sedan kommer ligga i ett hörn och damma.
 
  • Behöver vi verkligen det?
  • Hur ofta kommer vi använda det?
  • Klarar vi oss utan det?
  • Kan vi låna det från en vän, familjemedlem eller på annat ställe?
  • Hur är varan tillverkad? Kan vi välja en som är ekologiskt, närproducerat, rättvisemärkt, miljömärkt, icke djurtestat eller på second-hand istället?
[Källa: En köpfri dag]

Vill du diskutera bröllop med andra? Bli medlem i EcoBride Club!

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln