headerfoto

Naturlig och ekologisk parfym till bröllopet

Jag har testat en hel del parfym nu till bröllopet, eftersom det är väldigt viktigt för mig hur jag doftar. Jag skulle säga att parfymen nästan är viktigare än klänningen (!) För doftar jag gott så blir allt fantastico! En underbar parfym är som en spännande pjäs med många överraskningar och tvister. Jag har provat märken som Florascent, Florame, Green Love och Honoré des Prés under några veckor och det var inte enkelt då nya dofter kräver en viss förberedelse. Dofter ska helst testas på ren hud, så inget annat kommer in och stör doftupplevelsen - och gärna testas i lugn och ro.

 

Det var Sexy Angelic från franska Honoré des Prés som vann efter en hård kamp mot Vamp a´New York (tyngre doft) från samma märke. Sexy Angelic är en subtil doft, även om jag tycker parfymens namn är aningen missvisande. Doften är snarare mjuk och sensuell än sexig tycker jag. Doften startar upp med en topnot av nygjord mandelmassa som snabbt går över till en doft av hemplockade blommor med fokus på Angelikan, sötmandel och pudrigt florsocker. Den beskrivs som en antydan av nybakad "Calisson-konfekt" från Aix-en-Provence, vilket gör mig väldigt nyfiken på att smaka en sådan konfekt. Doften tar en annan vändning efter en stund och blir fräschare och får en lätt citrusdoft som mellannot som lättar upp väldigt diskret. Doften vänder sedan igen för att sedan bli mer blommig och en touch av en len rökelse som lägger sig som en varm känsla på huden som inte gör så mycket väsen av sig, men som man för allt i världen inte vill missa. Den blandas ihop med söta doften av nybakad konfekt.

 

Jag kommer på mig själv att gå och dofta på handleden hela tiden och när den lagt sig ordentligt så påminner den mycket om min favoritparfym Kenzo by Flowers. Jag vill tillägga att denna var även min blivande mans favorit även om han gillade många av dofterna som jag testade. Honoré des Prés är ett av de bättre naturliga och ekologiska parfymmärken som jag testat eftersom dofterna ändrar tvist vilken doft du än väljer från Honoré des Prés. De andra parfymmärkena är bra, men känns mer som vardagsparfymer – i alla fall i min "näsa". De får mig att må bra, men tar mig inte upp på några höjder eller väcker begär. Det är säkert en smaksak, och jag kräver nog mer av mina dofter eftersom dofter alltid varit ett intresse sedan jag var ung. Dofter är för mig något som väcker någonting i mig, och får mig att minnas. En doft jag gillar finns alltid kvar.

 

/Vera

 

Sexy Angelic (EdT) är 100 % naturlig och 85 % ekologisk och finns att köpa hos Sundløf

 

Läs mer om ekologiska parfymer >

 

Foto: Honoredespres.com

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln