headerfoto

Borgerlig vigsel

Det blir mer och mer populärt att gifta sig borgerligt, och det behöver inte alls betyda att det är tråkigt och oglamouröst utan det kan vara lika fint som att gifta sig i kyrkan. Det är endast ni själva som kan avgöra det. 

Ni kan själva bestämma vilken plats ni vill viga er på – det behöver inte vara på stadens stadshus om ni tycker det känns trist. De flesta vigselförrättare kommer ut till den plats ni själva önskar. Genom att det går att påverka var ni vill gifta er, så kan ni även välja en plats som betyder mycket för er och som är mer naturnära än andra t.e.x. er egen trädgård, hembygdsgården eller vid strandkanten. Ni kan välja mellan en kort eller lång borgerlig vigselceremoni. Det finns även möjlighet att skriva en helt egen om ni hellre vill det. Rådfråga er vigselförrättare som kan hjälpa er.

Tommy och jag kommer att gifta oss borgerligt utomhus i sommar. Här kan ni läsa mer om hur vi tillslut hittade en vigselförättare som verkligen känns perfekt för oss!  
Jakten på den perfekta vigselförrättaren >

/Vera

5 tips vid borgerlig vigsel

  1. Ladda ner hindersprövningen på Skatteverket. Blanketten ska skrivas under av er båda. Det tar ca 1 vecka att få tillbaka hindersprövningen, men tänk på att vara ute i god tid om det exempelvis är nära semestern eller annat som kan påverka handläggningstiden.
  2. Hindersprövningen gäller sedan i 4 månader från det datumet som den godkänts. Intyget och hindersprövningen ska ni ta mer er när ni möter vigselförrättaren. Skulle ni inte ses förrän på bröllopsdagen så skicka det på posten i god tid innan vigseln.
  3. Vänd er till kommunen och be att få en lista över borgerliga vigselförrättare. Eller sök på internet om ni vill ha en vigselförrättare som delar det ni står för t.e.x. omtanke om människor, miljö, naturen, jämställdhet med mera. Ring sedan och boka tid. Att boka en vigselförrättare är gratis, men beroende på var ni kommer gifta er, så får ni räkna med att ersätta vigelsförrättarens resekostnader. Fråga även om det är möjligt för vigselförrättaren att ta sig till platsen innan ni bokar för en förhandsvisning.
  4. Att viga sig i det kommunala vigselrummet eller stadshuset är gratis. Väljer ni någon annan plats så får ni stå för hyran.
  5. Kom ihåg att två vittnen skall närvara vid vigseln. Om ni viger er i hemlighet eller inte har med er gäster till vigseln så kan det kommunala vigselkontoret tillhandahålla vittnen vid vigslar i de kommunala lokalerna.
Foto: http://agetorpmarianna.wordpress.com/borgerlig-vigselforrattare

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln