headerfoto

Miljövänliga såpbubblor till bröllop

Både jag och Tommy är överens om att ha såpbubblor på vårt bröllop eftersom det är vackert och om man använder rätt såpbubblor också är ett miljövänligt alternativ. Såpbubblor på bröllop verkar vara en sed som blir mer och mer populär. Vi är många som inte vill att det ska kastas ris efter bröllopsceremonin eftersom det både  är obehagligt att få dem innanför kläderna och det skräpar ner i naturen. Det har varit prat om att det även påverkar fåglarnas känsliga magar, men det säger många är en myt, men jag skulle inte riskera det. 

 

Jag fick en förfrågan på bloggen om de såpbubblor som säljs i samband med bröllop är miljövänliga. Det är de oftast inte. Jag skulle i alla fall inte lita på att de var det. Jag har dock hittat några såpbubblor som beskrivs som miljövänliga i texten även om det inte finns någon ingredienslista. De jag hittat heter Victoria och Just Married. Det ni ska tänka på är att såpbubblor som säljs billigare kan ge fläckar. Oftast inte de som är specialiserade för bröllop, men andra varianter. De syns oftast inte med en gång utan efter du tvättat kläderna. Så om du är osäker på om de är miljövänliga eller om de kan ge fläckar – gör dina egna såpbubblor, och använd ekologiska ingredienser i så stor utsträckning det går.

 

Recept på såpbubblor:

  • 0,5 dl miljömärkt diskmedel eller gulsåpa
  • 0,5 dl ekologisk matolja
  • 1-2 dl vatten (ju mindre mängd desto segare bubblor)
  • 1 tsk ekologiskt socker

Blanda samman alla ingredienser och skaka ihop allt i en burk med lock, sedan är det klart för att blåsa.

 

Du kan läsa om mer alternativ till vad du kan använda istället för såpbubblor och ris här.

 

/Vera

 

 

Foto: Cliff Muller, www.flickr.com/photos/cliff_robin/2529073521

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln