headerfoto

Ekologiska cupcakes med citron

Cupcakes istället för bröllopstårta är en av årets stora bröllopstrender. Och visst kan du baka dem själv! Igår hade jag klädbytardag för mina tjejkompisar och bjöd på ekologiska citroncupcakes som blev väldigt uppskattade. Jag utgick från Leila Lindholms recept ur boken A piece of cake, men med några små förändringar (ex. mindre smör) i ett försök att få dem en aning kalorisnålare. Vill du baka citroncupcakes så tänk på att välja just ekologiska citroner då det sitter stora mängder kemikalier i skalet på vanliga citroner vilket kan ge en otrevlig bismak. Just ekologiska citroner är tyvärr ofta ganska dyra men det blir väldigt mycket godare.

Jag valde att dekorera med blommor och vallmofrö men självklart kan ni pynta dem i samma färger som ert tema. Knyt vackra sidenband runt och dekorera med ätbara blommor, citronmeliss eller svenska bär på toppen. Tänk på att välja formar som har stadiga kanter så de inte flyter ut när de är i ugnen. Lycka till!

 

 

12 cupcakes

 

3 ekologiska ägg

2,5 dl ekologiskt strösocker

1 tsk ekologiskt vaniljsocker

100 g ekologiskt smör

1 dl ekologisk mjölk alt. Sojamjölk/havremjölk

3,5 dl ekologiskt vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 krm salt

0,5 dl blå vallmofrö

Saft och rivet skal av 1 ekologisk citron

  1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker tills det blir vitt och fluffigt.
  2. Smält smör, häll i mjölken och blanda i sockersmeten
  3. Blanda mjöl, salt, vallmofrö och bakpulver och vänd ner mjölblandningen i smeten. Obs! Använd inte visp utan vänd bara ner mjölet försiktigt.
  4. Blanda i citronskal och citronsaft
  5. Fyll pappersformar med 2/3 smet och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 10-15 min.

 

Citronfrosting

25 g mjukt ekologiskt smör

200 g philadelphiaost

3 dl ekologiskt floorsocker

1 tsk ekologiskt vaniljsocker

Rivet skal av 2 ekologiska citroner

 

Rör ihop alla ingredienser till en slät smet. Bred frosting på cupcakesen med en smörkniv och garnera med vallmofrö, ätbara blommor, grönt eller bär som passar ert färgtema.

 

 

 

Vilken är din favoritsmak på Cupcakes?

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln