headerfoto

Bröllopsfotografens bäst tips inför fotograferingen

Hur fångar man det där magiska ögonblicket? Vad ska man tänka på när man väljer bröllopsfotograf? Vi bad tre av våra utvalda samarbetspartners att ge sina bästa tips! 

/Katharina
 

1. Tala om vad ni förväntar er

Cecilia Engvall, Photo by Heart
www.photobyheart.se
Mitt bästa tips för att få det man förväntar sig av sin bröllopsfotografering är att tala om för fotografen om det är något speciellt som absolut inte får missas. De flesta av oss bröllopsfotografer är erfarna och missar inte viktiga ögonblick, vi vet vad som händer under dagen och vårt uppdrag är att hjälpa dig att minnas din viktiga dag. Men ibland tänker ändå brudpar och fotograf olika och det är då oerhört viktigt för fotografen att veta vad brudparet förväntar sig. Kanske något ögonblick under vigseln är extra viktigt? Det är då bra att känna till. Jag har själv ett gott exempel på vad som annars kan hända tyvärr. När jag själv gifte mig alldeles nyligen och hade bokat en av mina fotokollegor som jag själv ser upp till och hämtar mycket inspiration från så tänkte jag inte på att tala om för henne att det är jätteviktigt för oss att få  översiktsbilder över vigseln (vi var utomhus med utsikt över havet) och hon frågade mig inte heller om önskemål. Jag hade inte en tanke på att säga något för det var självklart för mig. Vi hade dessutom en magnifik plats med världens utsikt. Prata med fotografen, tala om vad ni förväntar er för det som är självklart för en del det är inte självklart för andra.

Nilen på Pyttan och Jonas är tagen när de åker från vigseln. Ett ögonblick som de själva inte kan se, de sitter i bilen och kan inte ta in hur det ser ut när de åker iväg. Med hjälp av den här bilden kan de se och minnas. 

Foto: Cecilia Engvall


2. Glöm bort fotografen

David Schreiner, David Schreiner Wedding Photography

www.davidschreiner.com
När jag fotar ett bröllop så vill jag gärna berätta en historia - att fånga och dokumentera känslan av bröllopsdagen med hjälp av spontana och okonstlade bilder. 
När jag tar porträttbilderna så försöker jag inte styra för mycket. Oftast hittar jag tillsammans med brudparet ett fint ställe med ett bra ljus lite avskilt från gästerna där paret får tid att njuta av lite tid med varandra. Det är oftast då paret slappnar av och glömmer helt bort att jag finns med och tar bilder. Jag försöker helt enkelt att skapa en atmosfär där romantiska och naturliga bilder kan uppstå. 

Bilden på Ninni och Johan visar ganska bra vad jag  menar dvs. att paret inte tänker så mycket på att bli fotograferade utan mer njuter av stunden med varandra.

Foto: David Schreiner


3. Låt bilderna få ta tid

Erika Petersdotter, Studio Ankungen
www.studioankungen.se
Ta er tid att fundera över hur ni vill bli porträtterade. Vad har ni för förväntningar? Spontant, strukturerat, någon speciell plats, rekvisita? Diskutera öppet med er fotograf om förväntningarna ni har och låt fotografen komma med sina infallsvinklar. Ta er tid att lära känna er fotograf och låt fotografen lära känna er. Jag har exempelvis ett erbjudande för EcoBride Premium-medlemmar som har som bonusföljd att vi får ett naturligt tillfälle att lära känna varandra lite bättre. Det kan avhjälpa den värsta nervositeten när dagen står för dörren och resultera i genuina vackra fotografier.  Ta er tid för fotografering, planera gott om tid för själva porträttfotograferingen under bröllopsdagen. Tid försvinner fort på grund av diverse praktiska saker när det väl är dags, alltid! Ta er tid och njut av dagen! Det syns på bilderna. När dagen väl är inne är det hög tid att njuta av den och överlåta det praktiska åt andra. Då får ni en otrolig dag och superfina fotografier!

Madicken och Jonas, ett av mina genomvackra brudpar från 2013. 

Foto: Erika Petersdotter

Lär känna våra samarbetspartners - Bli medlem i EcoBride Club! 

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem i EcoBride Club får du personliga kontaktuppgifter till våra utvalda samarbetspartners och kan ringa eller maila dem direkt för att få personligt stöd i er bröllopsplanering. Bli medlem i EcoBride Premium så får du även bra rabatter och erbjudanden på från våra fotografer! 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln