headerfoto

Jakten på den perfekta vigselförrättaren

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Ja, ni som följt mig och Tommy här på bloggen vet att vår vigselförrättare beslutade sig att för att sluta sitt uppdrag vilket gjorde att hon inte kunde viga oss längre. Vi blev aningen stressade för det hade tagit tid att hitta henne, och för oss är det viktigt att vår vigselförrättare står för det vi gör och inte har någon direkt politiskt koppling vilket många av dem har, i alla fall de som viger kommunalt. Sedan hittade vi av en slump en jordnära människa som författat böcker om natur, blommor och trädgård, är socialpedagog, andlig, konstnärlig och framförallt intresserad av det ekologiska vilket kändes så oerhört rätt. Vi mailade Marianna Agetorp och hon kunde till vår glädje det datum vi bestämt som bröllopdag. Vi känner verkligen att hon är så rätt.

 

Marianna tar ut en summa för förberedelse och resa på en helgdag eftersom hela lördagen försvinner för henne. För oss är det okej, för vi kan gärna betala för en vigselförrättare likaväl som vi betalar för bra, närodlad och ekologisk mat. För oss är det viktigaste att personen står för samma värderingar och känner för det vi gör. Marianna gör ju ett jobb och jag tycker att det ska man ta betalt för.

 

En tydlig trend i Sverige är att fler och fler vill ha borglig vigsel istället för att viga sig i kyrkan. Skälen är många och olika. Många vill dessutom ha en vigselförrättare som de kan identifiera sig med. Det har varit många diskussioner i både press och media om att vigselförrättare är oseriösa när de tar ut en summa för förberedelse och resekostnader utöver de 110 kronor som Länsstyrelsens betalar i arvode för varje vigsel (är det fler vigslar samma dag så får de 30 kr per vigsel efter den första). Så egentligen är en vigselförrättare så gott som gratis för själva brudparet. Men vad tycker du? Skulle du göra som oss? Skulle du betala för vigselförrättaren?

 

/Vera 

Foto: Martina Thalwitzer/Frökenfokus.se

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln