headerfoto

Återanvända gammalt guld till vigselringar

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Redan sedan länge så har jag velat göra våra ringar i återanvänt guld, och i samband med att jag vann en ekodiamant (0.03 ct – värde ca 850 kr) så kom jag i kontakt med guldsmeden Johanna vars verksamhet genomsyras av vackra smycken med omtanke om människa och miljö. Vi beslutade att hon skulle få göra våra ringar till vår vigsel utan att tveka.


Så varför inte återanvända gamla smycken som bara ligger i smyckesskrinet? Och varför inte fråga kära släktingar om de kan bidra med något som blir väldigt symboliskt? Jag frågade min mamma om hon ville "sponsra" mig med något guldsmycke, och de ville hon utan tvekan. Hon tyckte dessutom att det var en riktigt bra idé, och även min mormor ville hänga på och bidra med en guldring. Ska även kolla om min farmors ring som jag ärvt har äkta rubiner – i så fall kanske dekoreras med varannan diamant och varannan rubin? Hur som helst känns det väldigt bra att de hjälper till med gamla smycken som de inte använder och på så sätt blir de en del av mina ringar.

Min blivande mans ring kommer dessutom ha grund i min gamla förlovningsring då han tappade sin guldring i havet och efter det köpte vi två silverringar för att ha likadana ringar. Han vill ha sin ring väldigt enkel i vitguld och utan stenar vilket han givetvis ska få – så om vi tänker bort diamanterna ur min favoritring här nedanför så kommer hans bli, fast bredare.

 

Denna design på ringen gillar jag. Givetvis är det ekodiamanter i – så himla fin och enkel!

 

/Vera

Foton: Johanna E Fagerstedt /Johannae.se

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln